У рамках виставкового проєкту «Стіни, що все чули» викладачі ІАРД зустрілися з молодими архітекторами Сумщини

Кафедра архітектурного проєктування Львівської політехніки
Фото з виставки

У Пороховій вежі (Будинку архітектора) Львова відкрили фотовиставку «Стіни, що все чули», присвячену фіксації руйнування освітніх і культурних будівель Сумської області внаслідок російської агресії. Експозиція вміщує світлини 26 поруйнованих освітніх і культурних будівель Сумської області.

На фотографіях можна побачити школи, дитсадки, бібліотеки та пам’ятки архітектури, які постраждали від російських обстрілів. Головна мета проєкту – зафіксувати воєнні злочини російської федерації та поширити інформацію про порушення окупантами прав людини і принципів ведення війни.

Над проєктом команда Кордон.Медіа працювала п’ять місяців. За цей час вдалося об’їхати 14 прифронтових громад Сумщини, аби зафіксувати поруйновані росіянами споруди, зробити понад 300 авторських світлин зруйнованих війною шкіл, дитсадків, бібліотек, пам’яток архітектури, будинків культури та центрів творчості. Раніше виставка експонувалась у Києві та Сумах. Зараз – у Львові.

У рамках цього виставкового проєкту відбулася зустріч львівських архітекторів з молодими архітекторами Сумщини, які й організували та привезли до Львова цю виставку. У зустрічі взяли участь викладачі Інституту архітектури та дизайну Національного університету «Львівська політехніка», зокрема асистент кафедри архітектурного проєктування, лауреат Державної премії в галузі архітектури Юрій Верхола, доценти кафедри дизайну архітектурного середовища, кандидати архітектури Юрій Джигіль та Богдан Гой, а також голова Львівської обласної спілки архітекторів Микола Шеремета. На зустрічі обговорено стан справ та можливості відбудови зруйнованих об’єктів, особливо пам’яток архітектури та культурної спадщини.

Афіша виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки