У рамках виконання міжнародного проєкту EEPHCT Програми ЄС Erasmus+ опубліковано навчальний посібник

Кафедра менеджменту організацій Львівської політехніки
Фрагмент обкладинки видання

Колектив кафедри менеджменту організацій Інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки опублікував навчальний посібник «Європейський досвід популяризації історичної спадщини та культурного туризму». Видання підготовлено й опубліковано в рамках виконання освітнього проєкту міжнародної програми Jean Monnet Module European experience in the promotion of heritage and cultural tourism (101085171 – EEPHCT – ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH) за підтримки Програми Європейського Союзу Erasmus+.

Авторами навчального посібника є:

  • Ігор Кулиняк, к.е.н., доцент, доцент кафедри менеджменту організацій, керівник проєкту;
  • Олег Карий, д.е.н., професор, завідувач кафедри менеджменту організацій;
  • Любов Прокопишин-Рашкевич, к.е.н., доцент, доцентка кафедри МО;
  • Соломія Огінок, к.е.н., доцент, доцентка кафедри;
  • Юлія Бондаренко, к.е.н., доцентка кафедри.

У навчальному посібнику викладено теоретичні аспекти та прикладні засади курсу «Європейський досвід популяризації історичної спадщини та культурного туризму». Охарактеризовано основні поняття, методи, інструменти, принципи, технології та особливості управління історичною спадщиною і культурним туризмом. Зокрема, приділено увагу цифровізації об’єктів історико-культурної спадщини; розглянуто особливості сучасного організаційного та законодавчого забезпечення управління історичною спадщиною і сферою культури в Україні та ЄС; охарактеризовано специфіку маркетингу музеїв та місць культурної спадщини на прикладі ЄС. Посібник є корисним джерелом європейського досвіду для України у сфері популяризації та управління об’єктами історико-культурної спадщини і культурним туризмом.

Посібник рекомендовано для здобувачів закладів вищої освіти усіх форм навчання. Він буде корисним підприємцям, менеджерам, туризмознавцям, музеєзнавцям, працівникам сфери культури і туризму, географам та історикам, а також усім тим, хто цікавиться проблемами управління історичною спадщиною і культурним туризмом.