У рамках програми «Гостьовий лектор» на кафедрі ПІО відбулася лекція професорки Університету Флоренції

Кафедра педагогіки та інноваційної освіти Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-лекції

У рамках реалізації науково-практичної та освітньої співпраці між Національним університетом «Львівська політехніка» та Інститутом психологічних наук освіти та навчання – I.S.P.E.F. (м. Рим, Італія), яка започаткована 5 років тому президентом I.S.P.E.F. професором Фаусто Презутті, на кафедрі педагогіки та інноваційної освіти Інституту права, психології та інноваційної освіти розпочався курс лекцій.

Розпочала роботу за програмою «Гостьовий лектор» професорка Університету Флоренції (Італія) Сільвія Гуетта. Тема доповіді – «Італійська система освіти: важливі виклики перед педагогікою ХХІ століття».

Варто зазначити, що Сільвія Гуетта – дуже цікава особистість:

  • членкиня дослідницької докторантури з педагогічних наук та психології на кафедрі FORLILPSI Флорентійського університету;
  • членкиня італійської делегації IHRA (Міжнародний альянс пам’яті жертв Голокосту) в МІМ;
  • директорка післядипломних курсів з дидактики Шоа, Флорентійський університет;
  • доцентка трансдисциплінарної кафедри ЮНЕСКО з людського розвитку та культури миру, Флорентійський університет (миротворча освіта та врегулювання конфліктів, педагогіка для педагогічної освіти, соціальна педагогіка, освіта дорослих, міжкультурна педагогіка, міжрелігійний діалог).

На цьому заході працювала також наукова консультантка-перекладачка Олександра Якимець – докторка філософії із психології, викладачка-дослідниця I.S.P.E.F..

Кафедра педагогіки та інноваційної освіти щиро вдячна за цікаву, змістовну лекцію та можливість обговорити актуальні питання сучасної освіти і з нетерпінням чекає наступних зустрічей та продовження нашої плідної співпраці!

Також львівські політехніки вдячні професору Фаусто Презутті за цей новий етап нашої наукової співпраці, можливість послухати лекції, працювати над спільними проєктами та обмінюватися знаннями. Це відкриває нові горизонти для обох університетів та зміцнює міжнародні зв’язки.

Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції