У рамках профорієнтаційної роботи викладачі кафедри ТПК разом зі студентами відвідали школи Львівщини

Кафедра теорії права та конституціоналізму Львівської політехніки
Фото із заходу

Студенти Інституту права, психології та інноваційної освіти Львівської політехніки долучились до Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства», яка проходить щорічно з 25 листопада до 10 грудня з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми та протидії торгівлі людьми. В рамках кампанії студенти-правники І курсу разом із викладачами кафедри теорії права та конституціоналізму відвідали школи Львівщини з розробленим інформаційно-просвітницьким уроком «Людина – не товар! STOP торгівлі людьми».

Торгівля людьми є одним із найганебніших явищ сучасності, яке порушує права людини, принижує її честь та гідність. Щороку у світі мільйони людей, які шукають кращої долі, потрапляють у трудове рабство. За оцінками Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН, щорічний грошовий обсяг за цей транснаціональний злочин становить 30 мільярдів доларів на рік, що робить його другим за величиною після торгівлі наркотиками. Учні 10–11 класів львівських ліцеїв «Сихівський», «Інтелект», НВК «ШЕЛ» Львівської міської ради, СЗШ № 33, НВК «СЗШ № 2 – гімназії» м. Трускавець, Доброгостівської ЗЗСО I–III ступенів імені Івана Боберського отримали інформацію про те, як не потрапляти у прикрі ситуації й не стати жертвами торговців людьми.

Усі учасники інфосесії отримали сертифікати після проходження навчального онлайн-квесту з безпечного працевлаштування. Квест розроблений представництвом МОМ в Україні – Агентством ООН з питань міграції – як інтерактивний освітній інструмент з безпечного працевлаштування та протидії торгівлі людьми. У ході квесту школярі розпізнавали ризикові пропозиції, які у подальшому могли б призвести до потрапляння у ситуацію торгівлі людьми, та відпрацьовували навички безпечного працевлаштування в ігровій формі.