У приміщенні Науково-технічної бібліотеки Університету розпочав роботу Центр порятунку культурної спадщини

За матеріалами сайту «Фотографії Старого Львова»
Заставка до матеріалу

З метою допомоги державним структурам у питаннях захисту і збереження історико-культурних пам’яток, сакральних споруд, колекцій установ культури у Львові створили Громадську ініціативу «Центр порятунку культурної спадщини».

Центр розпочав свою діяльність 2 березня 2022 року в приміщенні Науково-технічної бібліотеки Національного університету «Львівська політехніка» (вул. Професорська, 1).

Найближчим часом тут планують такі заходи.

  • Звернутися до міжнародних культурних організацій із закликом до допомоги обладнанням та матеріалами для захисту і збереження історико-культурних пам’яток, сакральних споруд, колекцій установ культури.
  • Звернутися до Територіальної оборони з проханням взяти під охорону історико-культурні пам’ятки, сакральні споруди, установи культури.
  • Налагодити постійну роботу інформаційно-логістичного офісу «Центру порятунку культурної спадщини» у приміщенні Науково-технічної бібліотеки Національного університету «Львівська політехніка».

Всіх, хто має бажання долучитися до ініціативи, можуть звертатися на офіційну сторінку Центру у соціальній мережі Фейсбук чи телефонувати на номери: (067) 618 2520, (032) 258-23-04 або (067) 675-93-84.