У стінах Політехніки звучало «Любіть Україну» з китайським, в’єтнамським і марокканським акцентами…

Борис Козловський, прес-служба Львівської політехніки
Змагання студентів-іноземців

Це була ініціатива Міжнародного центру освіти, який «вербує» юнаків і дівчат з усього світу, переконуючи їх, їхніх батьків та владу різних країн у перевагах вищої освіти саме в Україні. Йдеться про співвідношення ціни і якості...

Напередодні Дня Незалежності України Міжнародний центр ініціював проведення конкурсу на краще читання «націоналістичного» вірша Володимира Сосюри. Змагалися студенти-іноземці, які вже вчаться, і ті, що проходять мовний вишкіл з української мови на спеціальних курсах.

Львівська політехніка виставила свою збірну команду – двох китайців, в’єтнамця і марокканця. Їх читання записали на відео і відправили до Києва. Там із матеріалів з кращими читцями змонтують відеоролик, який буде показано на одному зі всеукраїнських телеканалів. За словами викладачів, найбільш сумлінно опановують мову майбутні студенти з Китаю і В’єтнаму. Це можна пояснити, зокрема, й тим, що вони здобувають у нас вищу освіту за кошти своїх урядів.

Найкращим декламатором серед львівських політехніків було визнано Яо Сіня з Китаю. Особливо зворушливо звучали у виконанні іноземців рядки Володимира Сосюри:

Юначе! Хай буде для неї твій сміх
І сльози. І все до загину,
Не можна любити народів других,
Коли ти не любиш Вкраїну...

Змагання студентів-іноземців Змагання студентів-іноземців Змагання студентів-іноземців Змагання студентів-іноземців