У Львівській політехніці зустрілися випускники кафедри АСУ факультету автоматики 1982 року

Борис Козловський, прес-служба Львівської політехніки
Герб Львівської політехніки

На цю зустріч зібралися випускники одного потоку, які закінчували факультет автоматики 1982 року. Згодом цей факультет трансформувався в Інститут комп’ютерних наук та інформаційних технологій. Серед великої групи колишніх студентів журналіст прес-служби побачив два знайомі обличчя – це керівник Приватбанку Олександр Шлапак (він був першим старостою групи) та його заступник, колишній голова правління Асоціації випускників Львівської політехніки Олег Сергєєв. Приїхали випускники з різних міст України, з Молдови, навіть США і Канади...

Олег Миколайович розповів, що група була дуже дружною і успішною у навчанні. Були такі роки, коли група у складі 25 осіб здавала під час сесії сім іспитів без жодної трійки. Слабших студентів у бібліотеці підтягували сильніші колеги. Журналіст запитав у випускників про тих викладачів, які їм найбільше запам’яталися. Найчастіше називали завідувача кафедри Людвига Павловича Фабрі, Квітослави Михайлівни Обільовської, Леоніда Олександровича Новікова, який викладав вищу математику.

В Актовій залі головного корпусу було проведено екскурсію-знайомство з цією архітектурною перлиною. Виявляється, що під час навчання не всім студентам доводилося тут бувати.

Випускників факультету автоматики 1982 року тепло привітав ректор Університету професор Юрій Бобало. Він докладно пояснив, чому Львівська політехніка змінила дату свого народження і нещодавно урочисто відзначила своє 200-річчя. А цьому передувала майже 8-річна архівно-пошукова робота за участю активних членів Асоціації випускників. Юрій Ярославович розповів про сьогодення Університету, про те, що Львівська політехніка за рейтингом найпопулярнішої британської газети «Таймс» увійшла до числа 980 кращих університетів світу разом з іще трьома університетами України. При цьому Львівська політехніка серед них – на першому місці. Зупинився ректор і на проблемах сьогодення Університету, зокрема відзначив обмежене фінансування з державного бюджету. Але завдяки підтримці випускників Львівської політехніки державою виділено 150 мільйонів гривень на спорудження нового студентського гуртожитку на 480 місць.

Юрій Ярославович вручив кожному випускникові Пам’ятні медалі Львівської політехніки.

Емоційним, схвильованим був виступ Олександра Шлапака. «Стільки років минає, а ми хочемо бути разом...». Пан Олександр знайшов тут своє особисте щастя, одружився з одногрупницею, яка була комсоргом групи імені XXVI з’їзду Компартії України. Це викликало у багатьох присутніх посмішку. Що було, то було... Олександр Шлапак розповів, як на першому курсі студенти перефразували пушкінське «Царське село»: «Куда б нас не забросила чужбина. Куда б нас не завел успех, Все те же мы, нам целый мир чужбина, Отечество нам – Львовский политех!». Звичайно, це не Пушкін, але зал зустрів ці слова дружніми оплесками...

Олександр Шлапак вручив Юрію Ярославовичу запрошення на всі концерти VII Всесвітнього джазового фестивалю, який невдовзі відбудеться у Львові.