У Львівській політехніці відкрили перший в Україні інклюзивний простір на базі університету – центр «Ветеранська служба»

Юрій Мартинович, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з відкриття Центру

15 грудня у 1-му навчальному корпусі Національного університету «Львівська політехніка» (вул. Карпінського, 24, 1 поверх) за підтримки БФ «Відкриті очі» компанії SoftServe відкрили перший в Україні інклюзивний простір на базі університету – центр «Ветеранська служба».

Подія зібрала чимало шановних гостей та представників влади. Серед присутніх: ректор Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Бобало, голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, керівниця центру «Ветеранська служба» Олеся Бік, співзасновник та член ради директорів SoftServe Тарас Вервега, голова Благодійного Фонду «Відкриті очі», SoftServe Вікторія Міщук, старший віце президент SoftServe Адріан Павликевич та чимало інших. Також онлайн була присутня директорка Служби ветеранів Коледжу Фредерік Ком’юніті (США) Рейчел Наклес.

Модератором заходу був проректор із науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Львівської політехніки Роман Корж. Він розповів, що працівники «Ветеранської служби» допомагатимуть ветеранам зі вступом до навчального закладу, організовуватимуть психологічні консультування, реабілітування та зустрічі з іншими спеціалістами.

«У центрі ветерани та військовослужбовці, які повернулися зі зони АТО/ООС чи інших місць бойових дій можуть соціалізуватися, інтегруватися в навчальний процес, а також отримати відповідну психологічну допомогу», – сказав Роман Корж.

Ректор Львівської політехніки Юрій Бобало відзначив, що відкриття цього центру декілька разів переносилося через ситуацію з коронавірусом.

«Може виникнути питання, до чого тут Львівська політехніка? Але у Львівській політехніці навчається та працює понад тисяча людей, які безпосередньо належать до ветеранських служб, до освітньої діяльності студентів, які брали участь у бойових діях. Я переконаний, що новостворений центр займе лідируючу позицію з реабілітування ветеранів. Особливо хочу подякувати відомій компанії SoftServe, представники якої сьогодні серед нас. Це не єдиний проєкт, який ми робимо з цією компанією, та саме він започаткував нову сторінку в нашій співпраці. Також відзначу, що центр «Ветеранська служба» і питання, якими вони займатимуться, безпосередньо пов’язані з проєктом «Україна – Норвегія», який уже багато років провадять в університеті. Дякую всім і закликаю до активної співпраці у використанні можливостей цього центру», – сказав Юрій Бобало.

Центр відкрили за новітніми зразками, які функціонують у США. Про це розповіла керівниця «Ветеранської служби» Олеся Бік, яка ще три роки тому загорілася ідею відкрити саме такий простір, який, як виявилося, став перший в Україні.

Співзасновник та член ради директорів SoftServe Тарас Вервега розповів, що йому подвійно приємно бути на відкритті цього центру і як одному з керівників компанії, яка долучилася до реалізування проєкту, і як випускнику Львівської політехніки.

«Я знаю зі свого досвіду, як Політехніка може впливати на мізки студентів, їхні світогляд, навики, здібності, зрештою на їхнє майбутнє. Компанія SoftServe і Львівська політехніка – багаторічні стратегічні друзі та партнери. Звичайно, співпрацюємо в галузях навчання, інформаційних технологій, підготовки студентів для цифрового світу. Тому особливо приємно, що ми рухаємося в напрямку нової співпраці й змогли створити цей центр «Ветеранської служби» в університеті», – відзначив Тарас Вервега.

Додамо, що подію провадили за всіма правилами жовтої карантинної зони, зокрема всі учасники мали сертифікати про вакцинування або негативні ПЛР-тести.

Фото з відкриття Центру Фото з відкриття Центру Фото з відкриття Центру Фото з відкриття Центру Фото з відкриття Центру Фото з відкриття Центру Фото з відкриття Центру Фото з відкриття Центру Фото з відкриття Центру Фото з відкриття Центру Фото з відкриття Центру Фото з відкриття Центру Фото з відкриття Центру Фото з відкриття Центру Фото з відкриття Центру Фото з відкриття Центру Фото з відкриття Центру Фото з відкриття Центру Фото з відкриття Центру