У Львівській політехніці відбувся Міжнародний симпозіум «Возз’єднання родини: контекст української міграції до Італії»

МІОК Львівської політехніки
на симпозіумі «Возз’єднання родини»

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» спільно з Благодійною організацією «Благодійний фонд «Запорука»» та Патронато АКЛІ (Італія) 27 вересня 2018 року провели Міжнародний симпозіум «Возз’єднання родини: контекст української міграції до Італії».

У Симпозіумі взяли участь науковці та викладачі з таких інституцій як Національний університет «Львівська політехніка», Державна установа «Інститут регіональних досліджень імені М.І. Долішнього НАН України», Львівський національний університет імені Івана Франка, Інститут народознавства НАН України, Національний інститут стратегічних досліджень, а також представники від Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської обласних державних адміністрацій, Львівської міської ради, представництва Міжнародної організації з міграції в Україні, представництва Міністерства закордонних справ України у Львові та Посольства Італійської Республіки в Україні.

Робота Симпозіуму відбувалась у форматі доповідей та дискусій за круглим столом. Учасники наукового зібрання представили детальний аналіз сучасних міграційних тенденцій, зокрема динаміку міграційних трендів та специфіку української міграції до Італії, окреслили сучасну імміграційну політику Італії щодо українських мігрантів, зокрема охарактеризували останні зміни в італійському законодавстві та реструктуризацію інституційного забезпечення, а також представили практики у сфері захисту прав трудових мігрантів в Італії.

У ході роботи Симпозіуму було презентовано спільний українсько-італійський проект FORM@, метою якого є сприяння захисту прав українських трудових мігрантів в Італії та реемігрантів, які повертаються з Італії та претендують на соціальне забезпечення.

Підводячи підсумки роботи Симпозіуму, Ірина Ключковська, директор МІОКу, наголосила:

– Дуже важливо, що сьогодні у центрі нашої уваги була людина та українська сім’я, задля якої розробляється міграційна політика, пишуться закони і розвивається міжнародна співпраця. На нашому Симпозіумі ми спільними зусиллями науковців, політиків, дипломатів та практиків досягнули синергії у пошуку шляхів розв’язання проблем існування української родини в контексті міграції до Італії.
 

Світлини Йосипа Марухняка

на симпозіумі «Возз’єднання родини» на симпозіумі «Возз’єднання родини» на симпозіумі «Возз’єднання родини» на симпозіумі «Возз’єднання родини» на симпозіумі «Возз’єднання родини» на симпозіумі «Возз’єднання родини» на симпозіумі «Возз’єднання родини» на симпозіумі «Возз’єднання родини» на симпозіумі «Возз’єднання родини» на симпозіумі «Возз’єднання родини» на симпозіумі «Возз’єднання родини» на симпозіумі «Возз’єднання родини» на симпозіумі «Возз’єднання родини» на симпозіумі «Возз’єднання родини» на симпозіумі «Возз’єднання родини» на симпозіумі «Возз’єднання родини» на симпозіумі «Возз’єднання родини» на симпозіумі «Возз’єднання родини» на симпозіумі «Возз’єднання родини»