У Львівській політехніці відбулися заходи масштабного фестивалю для педагогів

За матеріалами сайту «Ulvovi.info»
на фестивалі гуманної педагогіки

Нещодавно у місті Лева відбулася масштабна подія – фестиваль гуманної педагогіки, на який до міста з’їхалися гості з усієї України. Захід, який тривав упродовж трьох днів, зібрав близько семиста педагогів із двадцяти трьох областей України. Окрім українців, на фестиваль завітали також гості з-за кордону – педагоги з Нідерландів та Хорватії.

В межах проведення події у приміщенні І навчального корпусу Національного університету «Львівська політехніка» обговорювали гуманні засади освіти, виховання та способи налагодження доброзичливих стосунків між вчителями, батьками та учнями. Всі учасники фестивалю мали змогу прослухати цікаві лекції, взяти участь у кількох майстер-класах, різних панельних дискусіях від сорока одного спікера, які проводили всі заходи.

Як розповідають організатори педагогічного фестивалю, головною метою проведення події було запровадження ідеї духовного гуманізму як в сучасному освітньому, так і в суспільному просторі, які сьогодні надзвичайно потребують такого впровадження.

Організатори прагнули, щоб у межах фестивалю учасники мали змогу обмінятися власними напрацюваннями, які стосуються важливих питань родинного виховання дітей нового сучасного покоління, створення сім’ї та її функціонування в соціумі.

На фестивалі для педагогів виступали не лише відомі експерти в освітній галузі, але й представники різноманітних культур та етносів – єврейських, польських та мусульманських представництв. Відвідав вперше цей захід і відомий іноземний спікер Хенс Бонс, який розповів українцям про досвід заснування спеціальних шкіл для дітей з інвалідністю у Нідерландах.