В Університеті відбулася творча зустріч з українською диригенткою світової слави Оксаною Линів

МІОК Львівської політехніки
зустріч з Оксаною Линів

16 квітня 2019 року в актовій залі Національного університету «Львівська політехніка» відбулася творча зустріч з українською диригенткою світової слави Оксаною Линів «…До зірок», яку організував Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою. Політехнічна академічна спільнота та громада Львова мали можливість поспілкуватися з непересічною постаттю – головною диригенткою Опери міста Граца (Австрія), арт-директоркою і диригенткою Молодіжного симфонічного оркестру України, співзасновницею й арт-директоркою фестивалю LvivMozArt, талановитою українкою, яка своєю професійністю утверджує добре ім’я України за кордоном, популяризує рідну культуру у світі.

У Львівській політехніці зустріли Оксану Линів гучними оплесками. Директор МІОКу Ірина Ключковська представила поважну гостю й зазначила, що в Університеті органічно перетинаються поля технічних наук та мистецтва, класична музика часто звучить у коридорах і фойє закладу у виконанні камерного, симфонічного та духового оркестрів Львівської політехніки.

– Сьогодні дуже важливо, щоб відбувалися зустрічі з особистостями, які вибудовують свою професійну діяльність на високих моральних цінностях. При будь-якому сценарії розвитку подій в Україні завжди будуть люди, які у світі, як атланти, триматимуть небо України. До них належить Оксана Линів. Вона може бути впертою, наполегливою, мужньою, але завжди нескореною, добиватися своїх цілей не завдяки, а всупереч, – зазначила пані Ірина.

Ректор Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Бобало вручив дорогій гості квіти, а Народний камерний оркестр «Поліфонія» Народного дому «Просвіта» презентував музичний дарунок – твір Леонардо Коена «Халелуя», який високо оцінила Оксана Линів.

На події відбулася тепла, родинна розмова. Оксана Линів відверто відповідала на запитання, які звучали від Ірини Ключковської та від студентів і викладачів із залу.

Оксана Линів презентувала також проморолик про Молодіжний симфонічний оркестр України, до якого ставиться з великим трепетом. Диригентка розповіла про кваліфікований відбір учасників Молодіжного симфонічного оркестру зі всіх куточків України, про перші виступи на світовій сцені та анонсувала запланований творчий тур. З великою теплотою запросила на цьогорічний фестиваль LvivMozArt.

Наприкінці зустрічі Ірина Ключковська заінтригувала зал, сказавши, що «зародився новий проект: симфонічний камерний оркестр Львівської політехніки готується, Оксана Линів диригуватиме». Модератор запросила гостю взяти участь і стати ключовим спікером Асамблеї «Українка у світі: професіоналізм, активізм, традиція», яка відбудеться 2–4 вересня 2019 року з нагоди 70-ліття Світової Федерації Українських Жіночих Організацій.

зустріч з Оксаною Линів зустріч з Оксаною Линів зустріч з Оксаною Линів зустріч з Оксаною Линів зустріч з Оксаною Линів зустріч з Оксаною Линів