У Політехніці відбулася науково-практична конференція «Інформаційні технології у сфері захисту довкілля»

Ангеліна Білецька, студентка кафедри журналістики та засобів масової комунікації
Фото з конференції

16–17 травня у Львівській політехніці проходила науково-практична конференція «Інформаційні технології у сфері захисту довкілля», у якій взяли участь представники наукових та освітніх спільнот, державних установ, громадських організацій, органів місцевого самоврядування, бізнес-структур та інші зацікавлені особи.

Конференція була спрямована на розгляд наукових підходів до можливостей і необхідності застосування інформаційних технологій у сфері захисту довкілля, визначення стратегічних напрямів для забезпечення екологічної безпеки та розширення інноваційних екосистем в умовах сталого розвитку з урахуванням досвіду провідних країн світу.

Основні тематичні напрями конференції — світовий та національний досвід застосування інформаційних технологій у дослідженнях довкілля; екологічна безпека в умовах війни: проблеми забезпечення та сучасні виклики й екологізація економіки в контексті формування зеленого майбутнього країн ЄС.

Проведення заходу уможливила злагоджена робота організаційного комітету у складі Ірини Ангелко, Мар’яни Сенети, Мар’яни Баран на чолі з головою оргкомітету Андрієм Лагуном, а також тісна взаємодія між співорганізаторами.

— Конференцію проводили в рамках проєкту Erasmus+ Жан Моне Модулі. Згідно з цією програмою, ми проводили факультативні курси, поширювали ідеї екологічного моніторингу, використання комп’ютерних технологій європейських ідей в Україні. Така конференція не є одноразовою, вона буде актуальною протягом трьох років, — зазначив голова організаційного комітету Андрій Лагун.

Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції