ІТ-право як виклик часу: у Львівській політехніці відбулася міжнародна науково-практична конференція

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
на конференції «ІТ-право: проблеми й перспективи розвитку в Україні»

На ІІ Міжнародній науково-практичній конференції «ІТ-право: проблеми й перспективи розвитку в Україні» йшлося про основні засади правових норм в ІТ-галузі.

Учасники заходу – фахівці-правники, які зосереджують роботу саме на правових нормах ІТ-діяльності. Комп’ютерна галузь, зокрема програмні засоби та інтелектуальна власність, тепер гостро потребують правового захисту. Проректор Дмитро Федасюк, вітаючи учасників конференції, висловив припущення, що в університеті доречно відкрити навчальну програму з ІТ-права.

Цього року організатори конференції вирішили відмовитися від заслуховування тез, доповідей учасників конференції, натомість запропонували три дискусійні платформи: «ІТ-право: галузь права чи інститут інформаційного права?», «Захист інтелектуальної власності у сфері ІТ», «Кримінально-правовий захист діяльності ІТ-компаній». До обговорення цих питань долучився керівник Центру теоретико-правових проблем інформаційної сфери НДІ інформатики і права НАН України Олександр Баранов, професор Університету державної фіскальної служби України Андрій Новицький, фахівці-практики Тарас Бачинський, Іван Городиський, Ольга Джочка, Галина Римарчук, які охоче передають свої знання і навички студентам.

на конференції «ІТ-право: проблеми й перспективи розвитку в Україні» на конференції «ІТ-право: проблеми й перспективи розвитку в Україні» на конференції «ІТ-право: проблеми й перспективи розвитку в Україні» на конференції «ІТ-право: проблеми й перспективи розвитку в Україні» на конференції «ІТ-право: проблеми й перспективи розвитку в Україні» на конференції «ІТ-право: проблеми й перспективи розвитку в Україні» на конференції «ІТ-право: проблеми й перспективи розвитку в Україні» на конференції «ІТ-право: проблеми й перспективи розвитку в Україні»