АІСТ зібрався втретє: у Львівській політехніці відбулася ІІІ Міжнародна конференція «Нові досягнення в галузі ІКТ»

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
на конференції

У Львівській політехніці відбулася ІІІ Міжнародна конференція «Нові досягнення в галузі інформаційно-комунікаційних технологій-2019» (АІСТ’2019)

На конференцію надіслано 120 доповідей. Більшість учасників – з України: з Київського університету ім. Т. Шевченка, Київської політехніки, Харківської політехніки, Харківського університету радіоелектроніки, Одеської академії зв’язку та Одеської політехніки та, звісно, зі Львівської політехніки (представники ІКНІ, ІКТА, ІТРЕ). Однак є й 32 іноземці – це науковці з Німеччини, Кореї, Польщі, Словаччини, Туреччини.

Першого дня на конференції виступили представники комп’ютерних фірм зі Львова і Києва, а далі – пленарне засідання, де свої дослідження представляють українські та закордонні науковці. Наступного дня про власні здобутки розповіли молоді учені.

– Конференція присвячена ІТ-технологіям, програмуванню, системному адмініструванню, інформаційній безпеці. Цьогорічна особлива тим, що до участі зголосилися багато представників ІТ-фірм, які хочуть показати практичні речі, нові, системні, серед них і мережеві рішення, інформаційна безпека, сенсорні системи різної техніки. Є дуже хороші роботи, що стосуються систем штучного інтелекту, – розповідає голова оргкомітету конференції, завідувач кафедри телекомунікацій ІТРЕ Михайло Климаш.

Тематика конференції – «Мережа наступного покоління для Інтернету речей: 5G, SDN, NFV і хмарні обчислення». Працювали п’ять секцій інформаційно-комунікаційних технологій, а також програма Industry Collaboration (Промислова співпраця).

У межах конференції діяла літня школа для вчителів інформатики шкіл та коледжів з усієї України, які навчають учнів та студентів технологій Cisco.

на конференції «Нові досягнення в галузі інформаційно-комунікаційних технологій-2019» на конференції «Нові досягнення в галузі інформаційно-комунікаційних технологій-2019» на конференції «Нові досягнення в галузі інформаційно-комунікаційних технологій-2019» на конференції «Нові досягнення в галузі інформаційно-комунікаційних технологій-2019» на конференції «Нові досягнення в галузі інформаційно-комунікаційних технологій-2019» на конференції «Нові досягнення в галузі інформаційно-комунікаційних технологій-2019» на конференції «Нові досягнення в галузі інформаційно-комунікаційних технологій-2019» на конференції «Нові досягнення в галузі інформаційно-комунікаційних технологій-2019»