У Львівській політехніці відбулась XVII Міжнародна наукова конференція «Фінансовий ринок: інституції та інструменти»

Кафедра фінансів Львівської політехніки
на конференції «Фінансовий ринок»

Конференція була ініційована завідувачем кафедри банківської справи Університету Марії Кюрі-Складовської (м. Люблін, Польща) доктором економічних наук, професором Єжи Венцлавським. Саме традиційністю конференцій цієї кафедри можна пояснити такий поважний номер – XVII. Проведення конференцій польськими колегами не лише у різних містах Польщі, але й закордоном є цікавою практикою, адже дає можливість долучитися до спільних досліджень, обміну науковим і дидактичним досвідом різним науковим школам і науково-педагогічним колективам.

До організування конференції у Львівській політехніці пристали кафедра фінансів на чолі із завідувачем професором І. Алєксєєвим і кафедра обліку та аналізу на чолі із завідувачем професором І. Яремком. Велика організаційна робота, пов’язана з комунікуванням із польськими, австрійськими, румунськими, молдовськими та українськими колегами, а також з підготовкою матеріалів конференції, безпосереднім проведенням пленарних та секційних засідань лягла на викладачів зазначених кафедр.

На відкритті з вітальними словами виступили проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Львівської політехніки О. Матвійків, директор департаменту економічної політики Львівської обласної державної адміністрації Р. Филипів, директор Інституту економіки і менеджменту професор О. Кузьмін, начальник територіального управління Рахункової палати України по Львівській, Волинській, Рівненській та Тернопільській областях професор В. Піхоцький, професор Є. Венцлавський (Університет Марії Кюрі-Складовської, м. Люблін, Польща), професор Г. Пернштайнер (Університет Йогана Кеплера в Лінці, Австрія).

Окрім пленарних засідань, робота конференції відбувалася у секціях:

  • Обліку (Accounting),
  • Ринку капіталів (Capital market),
  • Особистих фінансів і мікрофінансів (Personal Finance & Microfinance),
  • Банківництва (Banking),
  • Публічних фінансів (Public Finance),
  • Корпоративних фінансів (Corporate Finance).

Доповіді, виголошені на конференції, спричинили дискусії, в процесі яких доповідачі не лише відповідали на запитання, але й отримували корисні поради щодо подальших досліджень.

на конференції «Фінансовий ринок» на конференції «Фінансовий ринок» на конференції «Фінансовий ринок» на конференції «Фінансовий ринок» на конференції «Фінансовий ринок» на конференції «Фінансовий ринок» на конференції «Фінансовий ринок» на конференції «Фінансовий ринок» на конференції «Фінансовий ринок»