У Львівській політехніці проходить Міжнародний симпозіум «На шляху до здорового суспільства: гуманістичний вимір»

Прес-служба Львівської політехніки
на симпозіумі «На шляху до здорового суспільства: гуманістичний вимір»

Упродовж трьох днів – з 11 до 13 жовтня – у Національному університеті «Львівська політехніка» відбуватиметься Міжнародний симпозіум «На шляху до здорового суспільства: гуманістичний вимір». Його організатори – Інститут гуманітарних і соціальних наук Львівської політехніки, Міжнародний центр професійного партнерства «Інтеграція», Служба доступності до можливостей навчання «Без обмежень», кафедра соціології та соціальної роботи і кафедра фізичного виховання Університету.

До участі в Симпозіумі долучилися також Міжрегіональна академія управління персоналом, Центр міжнародної академічної мобільності, Вюрцбурзький університет Юліуша Максиміліана (Німеччина), його факультет гуманітарних наук та спортивний центр, Університет з Манітоби (Канада), низка інших організацій із Польщі, Італії, Португалії, Латвії, Греції, Алжиру.

Учасники симпозіуму розглянуть різноманітні питання з тематики «Міждисциплінарний підхід у дії: Освіта, наука, практика. Здоров’я, добробут, духовність». Йдеться, зокрема, про інклюзію засобами освіти й адаптивної фізичної активності, соціальну роботу й охорону ментального здоров’я, формування мережі партнерської співпраці «Без обмежень» тощо.

З вітальним словом до учасників Симпозіуму звернулася проректор з наукової роботи Львівської політехніки професор Наталія Чухрай, яка наголосила на актуальності й важливості розв’язання проблем, пов’язаних із побудовою здорового суспільства. Тут своє вагоме слово повинні сказати науковці, які на засадах інтеграції теорії та практики соціальної інклюзії мають реалізувати поставлені завдання. Промовець також передала учасникам Симпозіуму вітання від ректора Львівської політехніки професора Юрія Бобала, який побажав їм успішної та результативної роботи.