У Політехніці побував з візитом професор Баден-Вюртемберзького Інституту стійкої мобільності

Кафедра транспортних технологій Львівської політехніки
Фото із зустрічі у Львівській політехніці

У квітні 2023 року між Національним університетом «Львівська політехніка» та Університетом прикладних наук Карлсруе (м. Карлсруе, Федеративна Республіка Німеччина) підписано Меморандум про співпрацю, яким передбачено співробітництво у сфері освіти, спільної науково-дослідницької діяльності, інноваційних технологій та культурних заходів. У межах цієї співпраці з 5 до 8 червня 2023 року на кафедрі транспортних технологій Інституту механічної інженерії та транспорту перебував професор Крістоф Хупфер – доктор наук, директор Баден-Вюртембергського Інституту стійкої мобільності Університету прикладних наук Карлсруе, науковець у сфері транспортного планування та стійкої мобільності.

Відбулися зустрічі професора Хупфера з проректоркою з науково-педагогічної діяльності та міжнародних зв’язків професоркою Наталією Чухрай, директором Інституту механічної інженерії та транспорту професором Олексієм Ланцем та завідувачем кафедри транспортних технологій доцентом Юрієм Ройком.

Під час перебування гостя у Львові відбувся його візит у Центр керування рухом Львівського комунального підприємства «Львівавтодор», який надзвичайно зацікавив професора Хупфера. Зокрема, обговорювали питання керування рухом, моніторингу роботи громадського транспорту тощо. Також 7 червня відбулася зустріч із керівництвом департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради, під час якої обговорювали проблеми, пов’язані з розвитком прикладних підходів до забезпечення мобільності міських мешканців, спільні та відмінні підходи до реалізації транспортних проєктів у містах Німеччини та України, зокрема й у Львові.

Першими результатами цього візиту є започаткування мобільності студентів, які навчаються за спеціальністю 275 «Транспортні технології (за видами)», що розпочнеться в осінньому семестрі 2023–2024 навчального року, а також подання спільної заявки на конкурс українсько-німецьких дослідних проєктів для реалізації у 2024–2025 роках.

Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці