Китайці зацікавилися співпрацею з Університетом: у Політехніці побувала делегація Пекінської індустрійної компанії

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
делегація Пекінської індустрійної компанії

У Львівській політехніці побувала делегація Пекінської індустрійної компанії, яка спеціалізується на виробництві металургії. Серед них були представники Департаменту розвитку талантів Китаю. Вони зустрілися з проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Олегом Матвійківим і працівниками кафедри прикладного матеріалознавства та обробки матеріалів ІІМТ.

Китайці ознайомилися з історією та сьогоденням Львівської політехніки, поспілкувалися з керівництвом Інституту інженерної механіки і транспорту, познайомилися з науковими здобутками кафедри прикладного матеріалознавства та обробки матеріалів, адже їхнє підприємство спеціалізується на технологіях окремих виробів з різних типів сплавів.

Як виявилося, Пекінська індустрійна компанія має підтримку Китайського уряду на розроблення своїх досягнень. Тому вони шукають точки дотику з нашою промисловістю, наукою, освітою і вибудовують зв’язки. Наразі йшлося не про конкретну співпрацю, а лише про наміри. Як виявилося, китайці досить обачно підходять до таких питань і співпрацю налагоджують лише тоді, коли ретельно вивчать її можливості з потенційним партнером і впевняться у перспективі цього.

На думку завідувачки кафедри прикладного матеріалознавства та обробки матеріалів Зої Дурягіної, для китайців Львівська політехніка може стати партнером у підготовленні їхніх студентів, які у нас можуть слухати як українськомовні, так і англійськомовні курси, а для викладачів та студентів нашого університету – шансом пройти науково-виробничу практику на їхньому підприємстві.

делегація Пекінської індустрійної компанії делегація Пекінської індустрійної компанії делегація Пекінської індустрійної компанії на зустрічі делегація Пекінської індустрійної компанії