ДП НДІ «Система» – 50 років: у Львівській політехніці організували Міжнародну конференцію «Системи-2018»

Анастасія Мозгова, тижневик «Аудиторія»
на конференції

Державне підприємство «Науково-дослідний інститут метрології вимірювальних і управляючих систем» (ДП НДІ «Система») відзначило 50-ліття своєї діяльності. З цієї нагоди у стінах Львівської політехніки організували Міжнародну науково-технічну конференцію «Системи-2018».

«Святкування» тривало два дні – 22 та 23 листопада. Місце для конференції обрано невипадково: від 2002 року на базі ДП НДІ «Система» діє філія «Інформаційно-вимірювальні системи» Інституту комп’ютерних технологій, автоматики і метрології Львівської політехніки.

– Заснований 1968 року, впродовж усіх 50 років НДІ «Система» розв’язував важливі науково-господарські завдання, успішно виконував важливі науково-дослідні конструкторські роботи. Пізніше вже як головна організація метрології вимірювальних інформаційних систем та автоматизованих систем керування технологічними процесами розробляв нормативно-технічну базу метрологічного забезпечення цих систем і процесів. Спеціалісти НДІ впродовж п’ятдесяти років тісно співпрацюють із фахівцями нашого університету. ІКТА дуже зацікавлений у цій співпраці, багато черпає з досвіду фахівців НДІ «Система», – наголосила проректорка Наталія Чухрай.

Окрім працівників підприємства-ювіляра, на конференцію завітали представники наукових установ України та Польщі.

Від імені заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Юрія Бровченка з привітанням виступив заступник директора Департаменту технічного регулювання Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, начальник управління метрології Юрій Попруга:

– Сьогодні ми переживаємо технічну революцію, у майбутньому точність і достовірність вимірювань покращить якість нашого життя. НДІ «Система» як один із чотирьох наукових метрологічних центрів України бере активну участь у забезпеченні точного вимірювання в Україні, зокрема акустичних величин. Нині ДП «Система» вже має один національний еталон України, ще два первинних еталони, які створив НДІ, невдовзі також отримають такий статус. Ця конференція – унікальна можливість для фахівців обговорити актуальні проблеми в галузях метрології, стандартизації, оцінюванні відповідності якості, і в майбутньому сформувати тематичні спільні наукові дослідження, міжнародні проекти, а також залучити молодь до науково-дослідних робіт.

З нагоди ювілею відбулося нагородження працівників ДП НДІ «Система», зокрема від Мінекономрозвитку, ЛОДА, ЛМР та ін.

на конференції на конференції на конференції на конференції на конференції на конференції на конференції на конференції на конференції