У номінації «Найкращий навчальний посібник» конкурсу видань Університету І місце здобула праця викладачів кафедри ХТПП

Кафедра хімічної технології переробки пластмас
Фрагмент обкладинки книжки

У конкурсі монографій, підручників, навчальних посібників та довідкових видань 2022 року Національного університету «Львівська політехніка» у номінації «Найкращий навчальний посібник» диплом першого ступеня отримав навчальний посібник «Методологія досліджень властивостей полімерних матеріалів», авторами якого є завідувач кафедри хімічної технології переробки пластмас Володимир Левицький і доцент кафедри ХТПП Тарас Гуменецький.

У посібнику розглянуто основні сучасні методи досліджень властивостей полімерних матеріалів, особливої уваги надано нормативним документам та устаткуванню. Детально висвітлено теоретичні та практичні аспекти проведення досліджень експлуатації полімерних композиційних матеріалів щодо їхньої міцності й довговічності, твердості, опору до тертя й зношування, релаксаційних, термомеханічних, теплофізичних, оптичних, акустичних та електричних властивостей, а також щодо термотривкості (горючості).

Посібник призначений для підготовки фахівців спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія», зокрема спеціалізацій «Хімічні технології переробки полімерних і композиційних матеріалів» та «Хімічні технології високомолекулярних сполук». Також посібник буде корисним для студентів хіміко-технологічних вузів, які навчаються за спорідненими спеціальностями та для інженерно-технічних працівників у галузі синтезу та переробки пластмас.