У Науково-технічній бібліотеці відбувся показ пластилінового мультика-анімації в техніці стоп-моушн «Жага до життя»

Анна ЗІГАНШИНА, Центр комунікацій
НТБ

17 серпня в читальній залі Науково-технічної бібліотеки Національного університету «Львівська політехніка» відбувся показ пластилінового мультика-анімації в техніці стоп-моушн «Жага до життя». Подію організовано у межах V Міжнародного фотографічного фестивалю «Львівські Фото Фестини». Над створенням мультфільму працювали представниці Культурно-просвітницького центру «СвітЛиця» Юлія Кругляк та Ніна Горбань. Короткометражна стрічка складається з 478 світлин, в яких відображено історію українського народу в боротьбі за життя.

«Пластиліновий мультик-анімація в техніці стоп-моушн "Жага до життя" присвячений 90-й річниці Голодомору 1932–1933 років в Україні. В основі сюжету реальні історії тих, хто пережив ці страшні часи, відібрані з проєкту Музею Голодомору «Голодомор: мозаїка історії. Невідомі сторінки». Це досить актуально на тлі того, що зараз відбувається в нашій країні. Ворог знову намагається знищити українську ідентичність», — зауважила Юлія Кругляк.

Над створенням 3-хвилинного мультика Юлія Кругляк та Ніна Горбань працювали два тижні. Авторки зазначають, що не сподівалися вийти за межі YouTube і презентувати мультфільм на фестивалі у Львові.

«Я хочу щиро подякувати організаторам п’ятих «Львівських Фото Фестин» за запрошення. Для нас велика приємність бути учасниками фестивалю такого високого рівня. Пластиліновий мультик-анімація "Жага до життя"— це вже не перша наша з Юлією робота. Попередні мультфільми можна знайти та переглянути на нашому офіційному телеканалі в YouTube. Також наші проєкти ми показуємо діткам у школах. На жаль, поки що в нас немає обладнання для професійної зйомки. Будемо думати про те, як розвивати справу далі. Адже завжди є куди вдосконалюватися», — додала Ніна Горбань.

Наостанку організатор п’ятого фестивалю «Львівські Фото Фестини» Роман Метельський привітав творців пластилінового мультика-анімації «Жага до життя» з успішною прем’єрою.

«З великою приємністю вручаю вам диплом учасника V Міжнародного фотографічного фестивалю «Львівські Фото Фестини». Маю надію знову побачити вас через рік на вже шостому фестивалі. Певен, що після відвідин Львова та нашої події у вас з’явиться багато нових творчих ідей», — наголосив Роман Метельський.

 

 

НТБ НТБ НТБ