У Науково-технічній бібліотеці відбулася зустріч із поетом і прозаїком Ігорем Калинцем

Анна Зіганшина, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із зустрічі в НТБ

20 вересня в читальній залі Науково-технічної бібліотеки Національного університету «Львівська політехніка» відбувся творчий вечір відомого поета і прозаїка, лауреата Шевченківської премії, одного з чільних представників дисидентського руху Ігоря Калинця. Подію організували Українське фотографічне товариство спільно із Львівським Фотомузеєм і НТБ Львівської політехніки.

«Приємно вражений, що на цю зустріч завітало так багато людей. Сьогодні я познайомлю вельмишановну аудиторію Політехніки зі своїми збірками та віршами. За все життя їх назбиралося чимало. Роки, проведені в неволі, я використав, аби писати. Моя поетична творчість завершилася на початку 1980-х років. У 1990-х я взявся за написання літератури для дітей. Моя творчість віддалена від подій сьогодення, тому останнім часом нових віршів немає. «Ладі і Марені» – це велична збірка, якою й завершується моя поетична творчість», – зауважив Ігор Калинець.

На творчий вечір завітали найближчі друзі й колеги Ігоря Мироновича, щоб висловити щиру вдячність великому митцеві.

«З паном Ігорем я познайомилася на обласному конкурсі юних літераторів, який відбувався в МАН. Коли ми почали разом працювати, я зрозуміла, що це надзвичайно світла, розумна, об’єктивна й доброзичлива людина. Для дітей кожна зустріч з Ігорем Калинцем була великим святом. Літературний конкурс ми проводимо й далі, щоправда, онлайн. Та не завжди Ігореві Мироновичу вдається долучитися. Нам дуже бракує його теплих слів. Кому пощастило побувати в гостях у пана Ігоря, той знає, яка це люб’язна, щира й душевна людина. Тож від нашої великої когорти юних літераторів хочу подякувати вам за те, що знаходите сили й натхнення для теплих зустрічей», – зазначила українська поетеса і перекладачка Надія Заячківська.

Наостанок вітальне слово виголосила директорка МІОКу Ірина Ключковська:

«Вельмишановний пане Ігорю! Для нас кожен ваш візит до Політехніки є великою приємністю. Сьогодні на сесії Львівської обласної ради МІОК вітали з 30-річчям. Інститут є майже ровесником незалежної України. Свою діяльність ми вибудовуємо на цінностях, які заклала його засновниця Ірина Калинець. Нам дуже важливо, щоб люди розуміли, що Ігор Калинець для МІОКу є основним «компасом», який завжди показує правильний шлях і цінності, на які слід опиратися. Сьогодні ми отримали чимало нагород, та найціннішою відзнакою МІОКу є ваша любов і життєвий подвиг».

Фото із зустрічі в НТБ Фото із зустрічі в НТБ Фото із зустрічі в НТБ Фото із зустрічі в НТБ Фото із зустрічі в НТБ Фото із зустрічі в НТБ Фото із зустрічі в НТБ