У Науково-технічній бібліотеці відбулася презентація нової книжки української письменниці Надії-Зоряни Гори «Відлуння»

Анна Зіганшина, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з презентації

24 травня 2023 року в читальній залі Науково-технічної бібліотеки відбулася презентація книжкової новинки – детективу «Відлуння» української письменниці, вчительки зарубіжної літератури Львівської академічної гімназії при Національному університеті «Львівська політехніка» Надії-Зоряни Гори. Творча зустріч була неймовірно теплою та насиченою. Письменниця у форматі інтерактивної гри ознайомила запрошених гостей зі своєю книжкою.

«Випадковості не випадкові. Кожен із нас – маленька частинка цього великого світу. Такі собі молекули, які рухаються, притягуються, зіштовхуються і пливуть своїм маршрутом. Сьогодні я хочу поділитися своїм мікровсесвітом з вами. Мені хотілося, щоб «Відлуння» охопило якомога більшу аудиторію читачів, тож я зазіхнула на детектив. Як літературознавиця, чудово розумію всі тонкощі цього жанру. Та деякі сумніви у мене все ж були. Мені знадобилося два роки, щоб написати «Відлуння». У 2020–2021 роках я збирала кошти та працювала над відтворенням втраченого тексту. Книжка складається з двох частин. У першій – переплетено два часові простори: сучасність і XII століття. Друга частина пригодницька», – розповіла авторка.

З привітанням і коротким відгуком про книжку виступила завідувачка кафедри журналістики Українського католицького університету Вікторія Бабенко:

«Для мене є великою приємністю бути у вашому товаристві сьогодні. Хочу зазначити, що «Відлуння» – не перша книжка Надії-Зоряни Гори, яку я прочитала. Творчість обдарованої письменниці переносить читачів у захопливу мандрівку. Це фантастичне відчуття казковості хочеться берегти і плекати. Я була вражена книжковою новинкою від Надії Ігорівни, подумала: «Вау! Як круто, що це детектив». Сам жанр підказав, що буде цікаво. «Відлуння» я прочитала на одному подиху. Вважаю, книжка побачила світ у потрібний час. Візитівкою «Відлуння» є саме її актуальність. Зокрема, у книжці описано боротьбу між силами світла і темряви. Це тісно переплітається з нашим сьогоденням».

Говорячи про свою книжку, Надія-Зоряна Гора додала, що її текст насичений підказками, які тримають інтригу й контактують між собою, утворюючи тісний художній зв’язок.

Фото з презентації Фото з презентації Фото з презентації