Політехніки спробували стати вікіпедистами: у Науково-технічній бібліотеці Університету підтримали Вікімарафон

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
Сохан Павло

Великий Вікімарафон охопив Україну. З нагоди 13-річчя створення україномовної інтернет-енциклопедії політехніки також доєдналися до всеукраїнського марафону, який проходить у понад двадцяти містах нашої держави.

Працівники Науково-технічної бібліотеки Львівської політехніки та всі охочі, яких, на жаль, було небагато, 30 січня прийшли, щоб дізнатися трохи більше про особливості роботи Вікіпедії, можливості стати енциклопедистами та як застосовувати вікіпроекти для популяризації знань.

Політехнікам розповіли, як кожен може долучатися до написання статей чи редагування і доповнення вікіпедійних текстів. Зокрема наголосили на важливості популяризації України для світу, як зазначили в рамках обговорення цієї теми, добре було б залучати фахівців із різних сфер, щоб максимально широко представляти нашу державу. І, звичайно, оптимально було б також створювати статті відповідного рівня різними мовами. Окремо обговорювали методи боротьби з плагіатом чи неточностями у Вікіпедії.

Цікавим продовженням дискусії стали практичні заняття. Кожен охочий мав можливість зареєструватися у Вікіпедії та спробувати підготувати невелику статтю в енциклопедичному жанрі на цікаву тему. Загалом, як наголосили організатори зустрічі, Політехніка зі своїми фахівцями могла б стати дуже добрим джерелом для поповнення статей на розмаїту технічну тематику.

на Вікімарафоні на Вікімарафоні на Вікімарафоні на Вікімарафоні на Вікімарафоні