У Науково-технічній бібліотеці розкажуть про польову археологію Ярослава Пастернака, написану світлом

Науково-технічна бібліотека Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

У вівторок, 31 січня 2023 року, в читальній залі Науково-технічної бібліотеки Національного університету «Львівська політехніка» (вул. Професорська, 1) відбудеться лекція Наталії Булик «Не Галичем єдиним: польова археологія Ярослава Пастернака написана світлом».

Перший дипломований український археолог у Львові, директор Музею Наукового Товариства імені Шевченка Ярослав Пастернак ширше відомий насамперед локалізацією княжого Галича. Однак не Галичем єдиним жив дослідник. Завдяки його плідній польовій та науково-видавничій діяльності на археологічній мапі Галичини з’явилося чимало пам’яток різних епох і культур.

Учасники події матимуть змогу ознайомитися з польовою археологією Ярослава Пастернака, побачити його методику досліджень або «археологічну кухню», оцінити результати цих робіт у Галичі і поза ним. Доповідь супроводжуватиметься великою кількістю нових архівних документів та світлин, що збереглися в архіві відділу археології Інституту українознавства імені І. Крип’якевича НАН України.

Початок лекції о 17:30.

Докладніше – на сторінці події у соцмережі Фейсбук.