У Науково-технічній бібліотеці Львівської політехніки відбулася зустріч з Ільком Лемком: Львів і європейські цінності

Вікторія Бугайова, Центр комунікацій Львівської політехніки
Ілько Лемко

26 липня в Культурно-мистецькому просторі «Кава на Професорській»  Науково-технічної бібліотеки Львівської політехніки відбулася зустріч із відомим письменником, перекладачем, львовознавцем і музикантом Ільком Лемком. Ця подія привернула увагу не тільки поціновувачів його творчості, а й усіх, хто цікавиться історією та культурою Львова.


Зустріч розпочалася з лекції під назвою «Львів і європейські цінності». Пан Ілько розповів, що ця тема стала для нього близькою майже 20 років тому, а за його підрахунками «Львів уже 614 років належить до Європи». У своїй промові він спростував кілька міфів, зокрема про «темне й жорстоке львівське середньовіччя». Лектор оживив свою розповідь цікавими історіями зі свого життя.


Після лекції відбулася благодійна автограф-сесія. Кожен, хто зробив пожертву на технічні потреби підрозділу ЗСУ, в якому служить близький друг бібліотеки Ігор Гармаш, отримав книжку Ілька Лемка «Львівська минувшина» з автографом автора. Завдяки цьому заходу зібрано понад 6 тисяч гривень.


Цей вечір став для гостей чудовою нагодою не лише почути цікаві розповіді від знаного львовознавця, а й зробити добру справу, підтримавши наших військових.