У Науково-технічній бібліотеці дослідник Василь Петрик розповідатиме про археологію вогню

Науково-технічна бібліотека Львівської політехніки
Заставка до заходу

Російсько-українська війна актуалізувала зусилля у збереженні наших міст і сіл, наших пам’яток не тільки від ракетних чи артилерійських обстрілів, але й від пожеж, які стають наслідком військових дій.

У своїй лекції «Археологія вогню» науковець, дослідник архітектурно-археологічних пам’яток і пам’яткоохоронець, доцент Інституту архітектури та дизайну Львівської політехніки Василь Петрик поділиться історіями нашого краю, де пожежі змінювали обличчя міст, ставали часом історичними маркерами на сторінках хронік. Адже перша згадка про Львів якраз пов’язана з пожежею Холма – нашої першої королівської столиці. Також пожежа 1527 року знищила забудову Львова, після чого змінилося навіть планування міста.

Як відображені ці події в іконографії, як віднаходять їхні сліди археологи, як бачать їх історики архітектури, і як ми оберігаємо сьогодні пам’ятки від пожеж – запрошуємо послухати і побачити на лекції, що продовжує цикл зустрічей з дослідниками у сфері археології та архітектури.

Захід відбудеться 6 жовтня 2022 року в читальній залі Науково-технічної бібліотеки Львівської політехніки (вул. Професорська, 1). Початок о 16:00.