У МІОКу відбулася зустріч із першою віцепрезиденткою Світового Конґресу Українських Молодіжних Організацій

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Фото із зустрічі

23 березня 2023 року в Міжнародному інституті освіти, культури та зв’язків з діаспорою Львівської політехніки відбулася зустріч з Мар’яною Касів – першою віцепрезиденткою Світового Конґресу Українських Молодіжних Організацій (СКУМО), президенткою Громадської організації «Майдан Малага» (Іспанія).

Гостя розповіла про зародження та діяльність організації, яка стихійно виникла під час Євромайданів та офіційно була оформлена у 2014 році. Мар’яна Касів детальніше торкнулася проблем, спричинених широкомасштабним вторгненням рф в Україну, передусім специфіки нової міграції, охарактеризувала пріоритети діяльності організації у зв’язку з потоком вимушених мігрантів до Європи, загострення потреби в гуманітарній допомозі Україні, а також у відкритті шкіл з викладання іспанської та української мови для новоприбулих дорослих та дітей. Президентка організації «Майдан Малага» розповіла про багатолітню співпрацю з Консульством України в Малазі, іншими українськими молодіжними організаціями та свою особисту залученість до проєктів СКУМО.

Заступники директора МІОКу Андрій Яців та Оксана П’ятковська ознайомили гостю з діяльністю Інституту й обговорили вектори для можливої співпраці.

З великою приємністю Мар’яна Касів відвідала головний корпус Львівської політехніки та Актову залу, де відбуваються усі масштабні події МІОКу, присвячені діаспорі.

Високо цінуючи активізм українців у Іспанії (до слова, волонтерська діяльність Мар’яни Касів з організацією «Майдан Малага» відзначена Президентом України медаллю «За врятоване життя» (2022)), як свідчення підтримки й допомоги збоку України, МІОК подарував першій віцепрезидентці СКУМО підручники Інституту для вивчення української мови як іноземної «Ключ до України: міста і люди», а також додаткову літературу для бібліотеки українців Малаги.

Фото із зустрічі Фото із зустрічі