У МІОК відбувся навчально-методичний семінар «Українська мова в світі. Навчаємо по-новому»

МІОК Львівської політехніки
на семінарі «Українська мова в світі»

29 вересня 2017 року в Міжнародному інституті освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» відбувся навчально-методичний семінар за участю голови Світової координаційної виховно-освітньої ради (СКВОР) при Світовому Конґресі Українців Оксани Винницької та працівників МІОКу.

Метою зустрічі було обговорення ключових питань щодо організації влітку 2018 року Світового форуму вчителів українських суботніх та недільних шкіл діаспори, обумовленого актуальністю підтримки та розвитку українського шкільництва за кордоном.

Оксана Винницька була запрошена як найбільш авторитетний експерт із питань української освіти за кордоном, як радник Міністра освіти і науки України, яка компетентна у процесах реформування української освітньої системи та глибоко обізнана з усіма потребами та проблемами українського шкільництва за кордоном.

Учасники семінару погодили низку важливих питань, зокрема щодо можливості СКВОР виступити співорганізатором Форуму. Пані Винницька підтримала ініціативу МІОКу та всі ідеї щодо проведення Форуму, відповіла на багато запитань, дала корисні поради. Було обговорено формат, місце проведення заходів, очікувані результати спільної роботи учасників Форуму, попередні варіанти організації майстер-класів, розглянуто можливість запрошення фахівців з-за кордону, які успішно навчають української мови як іноземної по-новому.

Варто зазначити, що професійність у проведенні масштабних заходів міжнародного рівня зі сторони МІОКу та багаторічний досвід із глибоким розумінням проблем і потреб українського шкільництва за кордоном зі сторони авторитетної Оксани Винницької – це добрий початок справи, і немає сумнівів, що Світовий форум вчителів українських суботніх та недільних шкіл діаспори стане початком якісних змін в українській освіті за кордоном.

на семінарі «Українська мова в світі»