У МІОК відбулася зустріч із головою Товариства української діаспори Греції Галиною Маслюк

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Фото із зустрічі

15 листопада 2023 року в Міжнародному інституті освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» відбулася зустріч Галини Маслюк-Какку, багатолітньої очільниці української діаспори у Греції, з командою Інституту.

Галина Маслюк – відома громадська діячка, журналістка, голова Товариства української діаспори Греції та філоукраїнців-греків «Українсько-грецька думка», а також випускниця Львівської політехніки, якою пишається Університет, адже її розлоге інтерв’ю увійшло до спеціального випуску журналу «Львівська політехніка. Випускники – 2».

Галина Маслюк-Какку стояла біля витоків створення першої газети українців Греції «Вісник-Агеліафорос», була ініціаторкою міжнародних форумів української діаспори у згаданій країні та формування Асоціації «Об’єднана українська діаспора у Греції».

Вітаючи гостю, Ірина Ключковська, директорка МІОКу, підкреслила: «Якщо є дружба, то ось вона! Галина Маслюк – це підтримка, співпраця, це – цінна і незрадлива людина, на яку завжди можна покластися».

Гостя розповіла про свою власну історію, а також історію становлення і розвитку української громади у Греції. Також очільниця української громади Греції окреслила їхню діяльність в умовах нових викликів, породжених російським повномасштабним вторгненням.

На завершення зустрічі Ірина Ключковська та колектив МІОКу щиро подякували Галині Маслюк за багатолітню невтомну працю та підтримку України, а передусім – за інтеграцію української діаспори Греції та створення міцного форпосту України за кордоном.

Докладніше – на сайті Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою.