У МІОК провели навчальний семінар з української мови для гостей з Аргентини та Іспанії

МІОК Львівської політехніки
на семінарі

Відповідно до підписаного у 2015 році договору про співпрацю в галузі освітніх, наукових та культурно-творчих взаємозв’язків між Міжнародним інститутом освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» й Українським культурним товариством «Просвіта» (Аргентинська республіка) 14 серпня 2017 року в МІОКу відбувся черговий навчальний семінар для представників з Аргентини (Буенос-Айрес) та Іспанії (Понтеведра), які приїхали до Львова на Міжнародний фестиваль українського танцю та культури.

Під час семінару науковці відділу україністики презентували різноманітні ресурси для вивчення української мови (як іноземної), створені в рамках освітнього проекту МІОКу «Крок до України». Учасникам семінару, які відвідують українську школу при товаристві «Просвіта» в Аргентині, було надано практичні рекомендації з вивчення української мови відповідно до рівнів сформованої мовної та мовленнєвої компетентності.

Особливу зацікавленість серед тих, хто віддає перевагу самостійному вивченню української мови у режимі он-лайн, викликав освітній портал «Крок до України», який містить розроблені матеріали для вчителів, студентів і для дітей: ідеї для проведення уроків, матеріали для читання і слухання, інтерактивні курси, ігри та багато іншого, що дає змогу вивчати українську мову ефективно, весело і безкоштовно.

Також було представлено Літню школу україністики «Крок до України» – чудову можливість для студентів зануритись у мовне середовище у мальовничому Львові. Студенти були ознайомлені з двотижневою та тритижневою програмою, кожна з яких передбачає як інтенсивний курс української мови, так і культурно-освітню програму (екскурсії, тренінги з народознавства, перегляд українських фільмів, відвідування театрів та музеїв, виїзні мандрівки та інші цікаві заходи).

Голова управи «Просвіти» з Аргентини Юрій Данилишин зазначив:

– Для мене є дуже важливим, щоб це нове покоління українців, народжених уже в Аргентині, вивчали сучасну живу українську мову, а не ту, якою розмовляли їхні діди і прадіди, які виїхали в Аргентину ще 120 років тому. А це стане можливим тільки за тих умов, коли наші студенти будуть занурені безпосередньо в українськомовне середовище та вивчатимуть українську мову через пізнання української культури, історії, побуту тощо.

У семінарі від товариства «Просвіта» Львівської політехніки взяла участь заступник голови Надія Любомудрова. Від імені просвітян Університету пані Надія подарувала книги видавництва «Апріорі» для бібліотеки «Просвіти» у Буенос-Айресі, яку зараз створюють.

На завершення навчального семінару представники з Аргентини презентували МІОКу подарунки від свого Українського культурного товариства «Просвіта» й висловили щиру подяку за проведений семінар колективу україністів та директору МІОКу Ірині Ключковській.

на семінарі на семінарі на семінарі