У МІОК Львівської політехніки побувала учасниця проекту українців Португалії «Живе телебачення»

МІОК Львівської політехніки
Олеся Зарума, учасник проекту «Живе телебачення «Тризуб TБ»

15 червня 2016 року гостею Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» була Олеся Зарума, учасник проекту «Живе телебачення «Тризуб TБ» – аматорського незалежного громадського телебачення, створеного українцями, що живуть у Португалії.

Як зазначено на сайті Спілки українців Португалії, яку очолює Павло Садоха, «Живе телебачення» – це не просто назва, це концепт громадського діалогу.

Оцінюючи значення Проекту, Ірина Ключковська зазначила, що «Живе телебачення» виконує важливе завдання – сприяє консолідації української спільноти у Португалії. Адже Живе, тому що розповідає про реальні ситуації реальних людей, висвітлює нагальні питання, якими цікавляться та переймаються українці у різноманітних сферах їхнього повсякденного життя (http://www.spilka.pt/).

У ході розмови було порушено також питання необхідності співпраці з національними каналами Португалії, що допомогло б не лише висвітлювати життя та діяльність української громади, але й подавати правдиву інформацію про події в Україні, що в умовах гібридної війни є дуже важливим.

Зустріч була не лише цікавою, але й корисною. Адже Інститут впродовж багатьох років займається питаннями трудової міграції, мав численні успішні проекти з цих проблем, зокрема Проект «Діти емігрантів про себе».

На кінець розмови домовилися про співпрацю, обмін інформацією, висвітлення діяльності МІОКу у ЗМІ українців Португалії.