У Міжнародному інституті освіти, культури та зв’язків з діаспорою обмінялися досвідом з викладачем із Канади

МІОК Львівської політехніки
зустріч з Іванною Плахотнюк

27 березня 2018 року в Міжнародному інституті освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» відбувся семінар з обміну досвідом з Іванною Плахотнюк, викладачем Навчального центру GAC/DND, вчителем Школи імені Лесі Українки в Оттаві (Канада).

Під час семінару україністи МІОКу презентували шляхи реалізації освітнього проекту «Крок до України», зокрема продемонстрували однойменний портал з вивчення української мови як іноземної, проект «Українським суботнім та недільним школам діаспори», розповіли про організацію у 2018 році Першого світового форуму українознавчих суботніх та недільних шкіл та XI Літньої школи україністики «Крок до України».

Іванна Плахотнюк поділилася досвідом викладання української мови як іноземної у Навчальному центрі GAC/DND та Школі імені Лесі Українки. Зокрема, розповіла про специфіку викладання та вимоги до рівня володіння українською мовою як іноземною, необхідні для здійснення професійної діяльності в Україні, для працівників дипломатичних установ та військових.

Пані Іванна розповіла також про стан українського шкільництва в Онтаріо, зокрема про типи шкіл, вимоги до навчальної програми та оцінювання знань учнів (зарахування кредитів з курсу українознавства в українській суботній школі до основної навчальної програми), поділилася досвідом викладання в українській суботній школі.

Також під час семінару було окреслено можливості подальшої співпраці.

зустріч з Іванною Плахотнюк зустріч з Іванною Плахотнюк зустріч з Іванною Плахотнюк