У межах проєкту UniTECH відбулися дві лекції для аспірантів Львівської політехніки

Кафедра менеджменту і міжнародного підприємництва
Скріншоти з онлайн-лекції

У межах проєкту Jean Monnet Chairs «Європейський досвід трансферу технологій для українських університетів» (European technology transfer for Ukrainian universities, UniTECH) відбуваються лекції візит-професорів для аспірантів Національного університету «Львівська політехніка».

20 листопада 2023 року доктор Айван Зупіч, викладач університету Голдсміс (Лондон, Великобританія), прочитав лекцію Reviewing Literature with Bibliometric Methods для аспірантів освітніх програм «Менеджмент» і «Міжнародні економічні відносини». Особливу увагу професор Зупіч приділив використанню різних видів програмного забезпечення для здійснення бібліометричного аналізу. Як приклад застосування цих методів він навів аналіз літературних джерел з краудфандінгу в європейських країнах.

Професорка кафедри менеджменту і міжнародного підприємництва Інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки Вікторія Харчук прочитала лекцію на тему Bibliometric analysis: examples of practical implementation» для аспірантів освітніх програм «Менеджмент» і «Міжнародні економічні відносини». Лекція була присвячена питанням застосування інструментарію бібліометричного аналізування в наукових дослідженнях. Вікторія поділилась досвідом використання зазначених методів у власних дослідженнях, зокрема, звернула увагу слухачів на особливості формулювання дослідницьких питань і дизайну методології наукових розвідок із застосуванням низки методів бібліографічного аналізування. Особливу увагу було приділено викликам під час формування початкової вибірки дослідження, процедурам нормалізації та очищення даних для відповідних бібліометричних методів, валідації отриманих результатів та обмежень, які властиві цьому інструментарію.

У рамках проєкту Erasmus+ Jean Monnet Chairs UniTECH буде ще багато цікавого, тож запрошуємо усіх до співпраці!

Скріншоти з онлайн-лекції Скріншоти з онлайн-лекції Скріншоти з онлайн-лекції