У межах проєкту Ірини Фаріон відбулася презентація ідейно-політологічних праць Степана Бандери

Катедра української мови Львівської політехніки
Фрагмент афіші заходу

У межах авторського проєкту Ірини Фаріон «Від книги до мети» 22 червня 2021 року у Львівському палаці мистецтв відбулася унікальна презентація ідейно-політологічних праць Степана Бандери «Перспективи української революції». Проєкт виник з ініціятиви історика Миколи Посівнича і втілений, зокрема, з допомогою народного депутата VII скликання Юрія Сиротюка у видавництві «Наш формат». Видання, крім словника історичної лексики, іменного та географічного показника, містить QR-коди, завдяки яким читач може потрапити в онлайн-медіятеку, де зібрано оцифровані видання з першими публікаціями колишнього студента Львівської політехніки й видатного подвижника за визволення України Степана Бандери. Там само можна почути й голос Провідника.

Нація, що не знає своєї політологічної класики, – не знає себе. Це третє видання праць головного українського націоналіста, що ділить суспільство на вільних і залежних. Надактуальність праць Бандери, видається, є прямопропорційною нерозумінню його ідей для значної частини українського суспільства. Він розколонізовував українську свідомість у час бездержавности й формував лави воїнів свободи. У час ніби своєї держави українці отримали новий блок на ідеологію власного визволення – націоналізм. Сподіваємося, що читання цієї класики осягнення свого національного призначення допоможе українцям повернути власну гідність, стати українською владою і здобути перемогу над власними вадами й зовнішніми загрозами.

«Основна частина боротьби революційної організації з ворогом – це і є боротьба за душу людини, за ідейний вплив на цілий нарід…» (С. Бандера).

Книга праць Степана Бандери «Перспективи української революції» Книга праць Степана Бандери «Перспективи української революції» Афіша заходу