У межах проєкту Erasmus+ DataProEU відбулась відкрита лекція з експерткою із захисту персональних даних

Кафедра автоматизованих систем управління Львівської політехніки
Фото з лекції

15 квітня 2024 року на кафедрі автоматизованих систем управління Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Львівської політехніки відбулась відкрита лекція старшої юристки компанії Axon Partners Анни Петрушко на тему «Правила обробки персональних даних для сайтів та онлайн-сервісів».

Слухачі дізнались про те, як відрізняється підхід до захисту персональних даних в Європейському Союзі відповідно до GDPR та в США, зокрема в Каліфорнії, відповідно до CCPA.

Лекція була сповнена практичних порад та реальних прикладів, що є надзвичайно корисними для студентів ІТ-спеціальностей, які розробляють власні веб-сайти, створюють мобільні застосунки, опрацьовують персональні дані користувачів та хочуть робити це відповідно до чинного законодавства.

Цікаві приклади кращих та гірших практик викликали багато запитань та уточнень від аудиторії, а спікерка Анна Петрушко майстерно пояснювала всі нюанси так, щоб було зрозуміло аудиторії студентів технічних спеціальностей, далеких від юридичних практик.

Враховуючи актуальність питання захисту персональних даних як в Україні, так і світі, а також вплив стрімкого розвитку інформаційних технологій на цю сферу, заплановано продовжити практику таких зустрічей, адже студенти ІТ-спеціальностей безпосередньо у власних розробках та проєктах стикаються з необхідністю юридично грамотного оформлення політик приватності та конфіденційності, налаштування обробки персональних даних відповідно до чинного законодавства.

Захід організовано в межах проєкту Erasmus + напряму Жан Моне кафедра 101085612 – DataProEU – ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH.

Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції