У липневому рейтингу Webometrics 2024 року Львівська політехніка посідає одинадцяте місце серед українських ЗВО

За матеріалами сайту «ЄвроОсвіта»
Заставка до матеріалу

Національна дослідницька рада Іспанії опублікувала чергову редакцію міжнародного рейтингу університетів світу Webometrics Ranking of World’s Universities July 2024 (Edition 2024.2.0 beta).

Загалом цього разу представленість у веб-просторі було оцінено для більш ніж 32 тисяч вишів світу. Від України в рейтингу присутні понад 200 закладів вищої освіти.

Оцінювання університетів відбувається за трьома показниками:

  • Visibility/Impact (видимість/вплив) – кількість зовнішніх джерел, які містять зворотні посилання на веб-сторінки установи – розраховано за показниками інструментів Ahrefs та Majestic – 50%;
  • Transparency/Openness (прозорість/відкритість) – кількість цитат топавторів установи за Google Scholar Citations – 10%;
  • Excellence (якість) – кількість статей дослідників установи, які входять до 10% найбільш цитованих у 27 дисциплінах за розрахунками Scimago – 40% (дані взято за п’ятирічний період, 2019–2023 роки).

Національний університет «Львівська політехніка» посідає у рейтингу одинадцяте місце, а за показником Excellence наш університет є другим в Україні.


Докладніше – на сайті «ЄвроОсвіта».