У Львові завершився Міжнародний фестиваль «Вежа», організований та проведений за участю Політехніки

За матеріалами сайту Львівської обласної державної адміністрації
Фото із фестивалю

З 1 по 4 липня у Львові та області тривав третій міжнародний архітектурний фестиваль «Вежа», який цьогоріч присвятили тридцятиріччю незалежності України. Він мав особливу назву «Форма [НЕ] залежності».

Головною локацією фестивалю став Центр архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова Вежа» та простір поблизу неї, але екскурсії, майстер-класи, конференції, виставки, зустрічі та дискусії на архітектурну тематику відбувалися по всьому місту та поза його межами.

– Наш департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації став головним партнером фестивалю у двох найважливіших подіях. Ми співорганізували дискусію «Місто & Спадщина». Це була професійна дискусія за участі французького архітектора Мартена Дюплантьє, професора, архітектора і реставратора Миколи Бевза та пам’яткоохоронця Андрія Салюка. А також конкурс інсталяцій на тему можливих архітектурних трансформацій стародавнього Львова. Також ми підтримали заходи завершального дня у Свірзькому замку, – розповіла директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА Олена Василько.

– Для нас було викликом організувати цей фестиваль, адже торік, через карантин, він не відбувся. Проте і кількість людей, які відвідали наші події, і загальна кількість гостей була доволі висока. Не така, як 2019 року, проте зали на подіях були повні, а на вихідні – переповнені. Одночасно у Пороховій вежі у Львові перебувало не менше 100 осіб. Тому ми розуміємо, що такі фестивалі Львову точно потрібні. І наступного року ВЕЖА буде знову, – зазначив головний організатор архітектурного фестивалю «Вежа», архітектор, доцент кафедри дизайну архітектурного середовища Інституту архітектури та дизайну Національного університету «Львівська політехніка» Богдан Гой.

Головним організатором фестивалю стала Львівська спілка архітекторів України, а співорганізаторами – Національна спілка архітекторів України, Львівська обласна державна адміністрація, Національний університет «Львівська політехніка», Львівський коледж будівництва, архітектури та дизайну, Львівська академія мистецтв, Музей міста, Муніципальний мистецький центр, Український католицький університет, Французький інститут в Україні та інші мистецькі інституції Львова та Львівщини.

Докладніше – на сайті Львівської обласної державної адміністрації.