У Львові за підтримки політехніків відбулася подія «Традиції Полтавщини: живі образи»

За матеріалами сайту «Новини Полтавщини»
Фото із заходу

Наприкінці літа у Львові проведено презентацію Національного Сорочинського ярмарку. Програма культурно-мистецьких заходів відбулася за підтримки Львівської та Полтавської обласних військових адміністрацій.

У палітрі культурних заходів яскраво відзначився проєкт Всеукраїнської громадської організації Союз Українок «ПРОосвіторія» за підтримки Національного університету «Львівська політехніка» – подія «Традиції Полтавщини: живі образи», де гості змогли почути Полтавщину та ще й побачити образи полтавчан столітньої давнини.

Відвідувачі ознайомилися з портретами українців у автентичному одязі Полтавського регіону на фотовиставці мисткині Анни Сенік «Традиції Полтавщини: живі образи». Навчитися вишивати можна було на лекції та майстер-класі «Елементи Полтавської вишивки. Техніки та символи вишивки» від художниці, дизайнерки етноодягу Тетяни Знак.

«Культурна спадщина є багатством українського народу, надбанням та проявом ідентичності. Це те, за що воюють наші Воїни, а ми зобов’язані зберегти та передати наступним поколінням. Дякую усім, хто відвідав культурну подію та дякую за підтримку керівництву Національного університету «Львівська політехніка» та директору Інституту адміністрування, державного управління та професійного розвитку Любомиру Пилипенку», – відзначила голова ВГО Союз Українок Ористлава Сидорчук.

Докладніше – на сайті «Новини Полтавщини».