У Львові відновлюють безкоштовні заняття зі скандинавської ходьби під керівництвом викладачки Університету

За матеріалами сайту Львівської обласної військової адміністрації
Заставка до матеріалу

Щовівторка з 16:00 у Стрийському парку у Львові відбуватимуться безкоштовні тренування зі скандинавської ходьби. Це популярний в Європі вид спорту, що підходить для широкого кола людей. Організовує тренування Львівський обласний центр «Спорт для всіх». Охочих чекають на вулиці Самчука, 14, поблизу корпусу кафедри фізичного виховання Національного університету «Львівська політехніка».

Серію таких тренувань Центр вже проводив кілька разів навесні та влітку. Заняття просто неба збирали щонайменше 20 людей щоразу. Серед тих, хто бажає тренуватись, є як ті, хто вже давно знайомий з цим видом спорту, так і ті, хто лише нещодавно про нього дізнався.

Заняття безкоштовні, їх проводить професійна тренерка Оксана Заліско – віцепрезидентка з міжнародних зв’язків Української Федерації скандинавської ходьби, старша викладачка кафедри фізичного виховання Львівської політехніки. Позаторік спортсменка перемогла на Кубку світу з лижних перегонів серед ветеранів спорту. Оксана Заліско також часто бере участь у міжнародних змаганнях зі скандинавської ходьби та повертається з високими нагородами.

Для того, аби займатись скандинавською ходьбою, потрібні лише спеціальні палиці. «Спорт для всіх» на перших тренуваннях надаватиме їх тим, хто ще не має, але хоче спробувати.

Як відбувались тренування раніше, можна переглянути у відео.