У Львівській політехніці зростають надходження за виконання наукових досліджень

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

Йдеться про збільшення обсягів надходжень до бюджету університету за виконання наукових досліджень до загального фонду та до спеціального фонду за виконання наукових досліджень в межах міжнародних грантів, грантів за держзамовленням, Національного фонду досліджень, грантів Президента, госпдоговірних НДР тощо.

Попри сповільнення економічної активності в державі внаслідок пандемії COVID-19, позитивна динаміка надходжень до загального та спеціального фондів університету утримується.

Останнім часом надходження до загального фонду зросли за рахунок старту нової програми в рамках базового фінансування науки в університетах, яку в Політехніці успішно запустили у червні 2021 року. Зростання обсягів надходжень до спеціального фонду відбувається шляхом активної співпраці університету з Національним фондом досліджень України, що розпочалася у 2020 році.

Отож до загального фонду вже цьогорічні підтверджені планові надходження, порівняно з 2020 роком, зросли на 1780,828 тис. грн, а до спеціального – на 6011,3 тис. грн.