У Львівській політехніці завершилася Літня профорієнтаційна школа «РобоМеМ»

Львівська обласна Мала академія наук
Фото з Літньої школи

Завершилася Літня профорієнтаційна школа «РобоМеМ», яка тривала 24–28 червня 2024 року на базі Національного університету «Львівська політехніка».

Упродовж навчання учасники школи працювали над проєктом «Дослідження матеріалів за допомогою мікроскопа»:

  • досліджували процес кристалізації за допомогою біологічного мікроскопа на прикладі кристалізації солей;
  • взяли участь майстер-класах зі встановлення проби ювелірних виробів за густиною та за допомогою рентгенофлуоресцентного спектрометра ElvaX Light SDD;
  • досліджували мікроструктури металів та сплавів за допомогою оптичного мікроскопа.

Укінці малі академіки презентували свої проєкти. Заняття вела Лідія Богун, доцентка кафедри матеріалознавства та інженерії матеріалів Інституту механічної інженерії та транспорту Львівської політехніки.

Крім цього під час літньої школи учні ознайомилися з особливостями конструкції та експлуатації автомобілів, гібридів та електромобілів Mercedes Benz, Toyota Prius, Nissan Leaf, відвідали навчальний центр комп’ютерної діагностики транспортних засобів «Львівська політехніка – Академія Bosh».

Учні МАН мали змогу покерувати різноманітними мобільними робототехнічними системами (гусеничними, колісними, вібраційними) та роботами-маніпуляторами. Неабиякий інтерес у школярів викликали задачі на рівновагу різноманітних конструкцій та задачі кінематики важільних механізмів.

Учасники літньої школи побували на екскурсії на станції Львів, ознайомилися із засобами управління рухом на залізниці, залізничними професіями, а також із будовою залізничної колії, рухомого складу, композицією пасажирського поїзда.