У Львівській політехніці запрацювала перша в Україні інноваційна виставка винаходів StartUp Market

Прес-служба Львівської політехніки
У Львівській політехніці запрацював StartUp Market

Незвичайна виставка винаходів відкрилася нещодавно в Tech StartUp School Львівської політехніки – постійно діючий виставковий магазин. На його майданчику зустрінуться автори перспективних ідей та проектів з представниками великого інвестиційного бізнесу, котрий зацікавиться цими розробками і впровадить їх у життя.

Виступаючи на відкритті виставки, проректор з наукової роботи Львівської політехніки професор Наталія Чухрай наголосила, що метою цього інноваційного проекту є об’єднання і презентація найактуальніших проектів та їх прототипів, а також сприяння винахідникам комерціалізувати свій винахід. Йдеться також про створення успішних стартап-компаній та виведення інноваційних продуктів на національний та міжнародні ринки. Це буде ефективною платформою для комунікації стартапів і корпоративного бізнесу, а учасниками такого зацікавленого діалогу можуть стати всі новатори, які бажають показати свої розробки.

Цього дня презентували свої винаходи 25 команд та індивідуальних розробників стартап-проектів. «Долучитися може будь-хто, хто має вже готовий прототип або близький до готового прототипу. Тобто, щоб воно було готове й на постійній виставковій основі в нас лежало. Ми це робимо безкоштовно», – пояснив директор Tech StartUp School професор Назар Подольчак. А координатор Tech StartUp Market Дмитро Донченко висловив сподівання, що пошук перспективних стартаперів і залучення їх до співпраці відбуватиметься не лише у Львові , а й в усій Україні.

Так, львівський інженер Юрій Петрило презентував на виставці прототип роборуки, котра за задумом автора може брати участь навіть у розмінуванні територій на Сході країни, а стартап Lingart – платформу для аудіокниг.

Корисний екотехнологічний проект подали на суд інвесторів розробники KOLO, які запропонували збирати і утилізувати старі електронні прилади: частину з них відновлюють, іншу перетворюють на різноманітні побутові вироби: прикраси, блокноти, магніти тощо. Зацікавив відвідувачі виставки і проект шолома Helmfon, призначеного для переговорів у людних місцях, який вже отримав замовлення з-за кордону.

У Львівській політехніці запрацював StartUp Market У Львівській політехніці запрацював StartUp Market У Львівській політехніці запрацював StartUp Market У Львівській політехніці запрацював StartUp Market У Львівській політехніці запрацював StartUp Market У Львівській політехніці запрацював StartUp Market У Львівській політехніці запрацював StartUp Market У Львівській політехніці запрацював StartUp Market У Львівській політехніці запрацював StartUp Market У Львівській політехніці запрацював StartUp Market У Львівській політехніці запрацював StartUp Market У Львівській політехніці запрацював StartUp Market У Львівській політехніці запрацював StartUp Market У Львівській політехніці запрацював StartUp Market У Львівській політехніці запрацював StartUp Market У Львівській політехніці запрацював StartUp Market У Львівській політехніці запрацював StartUp Market