У Львівській політехніці, за підтримки Корпорації «Рошен», відкрили сучасні хімічні навчальні лабораторії

Наталія ПАВЛИШИН, Центр комунікацій Львівської політехніки
групова фотографія

У Львівській політехніці 10 вересня відбулася непересічна подія — в Інституті хімії та хімічних технологій відкрили п’ять реконструйованих та оснащених сучасним обладнанням навчальних лабораторій. Це стало можливим завдяки благодійницькому проєктові від Кондитерської корпорації «Рошен», який тривав понад рік.

Насамперед хочу подякувати Корпорації «Рошен» за те, що робить для нашого університету. Ця допомога націлена на те, щоб студенти здобули якісну освіту, стали добрими фахівцями і змогли якнайкраще працевлаштуватися. Випускники повинні вміти працювати на найсучаснішому обладнанні. І відтепер наші студенти матимуть можливість здобувати найпрогресивніші знання. Загалом на реалізування проєкту, який мав декілька етапів, наші партнери витратили понад 16 мільйонів гривень, — наголосив ректор нашого університету Юрій Бобало. — Зрештою, наші старання дають добрі результати. Нещодавно з’явилися рейтинги від Times Higher Education за 2021 рік. Серед 1500 університетів із 93 країн, тільки 9 українських закладів вищої освіти. У категорію 501-600 Львівська політехніка — один із лише двох ЗВО України, які увійшли у цю категорію.

Володимир Ярандін, Технічний директор Кондитерської корпорації «Рошен» у своєму виступі наголосив:

Філософія компанії націлена на те, щоб підтримувати і розвивати освітній процес, починаючи зі шкіл і завершуючи закладами вищої освіти. Ми працюємо зі школами, медичними установами, а рік тому вирішили знайти в ті університети, з якими можемо працювати, щоб підняти загальний рівень знань випускників в Україні. Так минулоріч у вересні розпочався проєкт із Львівською політехнікою. За цей час ми реконструювали 5 лабораторій, привівши їх у стан, який відповідає рівню типових лабораторій у європейських університетах. Ми знали, що потрібно, а також спілкувалися з фахівцями з університету і в такий спосіб готували технічне завдання для реконструкції. Реалізовуючи різні етапи цього проєкту, а це — надання стипендій та доплат, цикл лекцій закордонних викладачів (через карантинні обмеження змушені були їх відтермінувати), побачили ефективність того, що робимо, а також виокремили те, що треба врахувати, щоб розвиватися далі. Ми плануємо взаємодію на наступний рік. Також маємо ідеї, які обговорюватимемо, пролонгуючи співпрацю ще на два-три роки.

Вже з початку навчального року в усіх лабораторіях навчатимуться студенти-хіміки — це одна з головних умов КК «Рошен».

Ми переконані, що співпраця повинна бути взаємовигідна. Тож вже здійснюємо науково-дослідні роботи, які будуть корисні для наших партнерів. Сподіваюся, що одна із них ― розроблення технології одержання виробів із біодеградабельних полілактидів буде доведена до завершення і впроваджена у виробництво. Цей проєкт дуже важливий з погляду утилізації пластмасових відходів і пакувальних матеріалів. Якщо нам вдасться це реалізувати, то корпорація «Рошен» буде першою в Україні і однією з перших у Європі, яка перейде на користування такими матеріалами, — підкреслив директор ІХХТ Володимир Скорохода.

а підтримки Корпорації «Рошен», відкрили сучасні хімічні навчальні лабораторії а підтримки Корпорації «Рошен», відкрили сучасні хімічні навчальні лабораторії а підтримки Корпорації «Рошен», відкрили сучасні хімічні навчальні лабораторії а підтримки Корпорації «Рошен», відкрили сучасні хімічні навчальні лабораторії а підтримки Корпорації «Рошен», відкрили сучасні хімічні навчальні лабораторії а підтримки Корпорації «Рошен», відкрили сучасні хімічні навчальні лабораторії а підтримки Корпорації «Рошен», відкрили сучасні хімічні навчальні лабораторії а підтримки Корпорації «Рошен», відкрили сучасні хімічні навчальні лабораторії а підтримки Корпорації «Рошен», відкрили сучасні хімічні навчальні лабораторії а підтримки Корпорації «Рошен», відкрили сучасні хімічні навчальні лабораторії а підтримки Корпорації «Рошен», відкрили сучасні хімічні навчальні лабораторії а підтримки Корпорації «Рошен», відкрили сучасні хімічні навчальні лабораторії а підтримки Корпорації «Рошен», відкрили сучасні хімічні навчальні лабораторії а підтримки Корпорації «Рошен», відкрили сучасні хімічні навчальні лабораторії а підтримки Корпорації «Рошен», відкрили сучасні хімічні навчальні лабораторії