У Львівській політехніці вшанували пам’ять відомого вченого у галузі обчислювальної техніки Бенціона Швецького

Борис Козловський, прес-служба Львівської політехніки
на семінарі

Як уже повідомляли, 15 листопада виповнилося 100 років від дня народження професора Львівської політехніки, відомого вченого у галузі цифрової вимірювальної та обчислювальної техніки, лауреата Державної премії України у галузі науки і техніки Бенціона Швецького. Днями з ініціативи кафедри електронно-обчислювальних машин Університету відбувся науковий семінар, присвячений ювілейній даті.

Вітальним словом конференцію відкрила проректор з наукової роботи Львівської політехніки професор Наталія Чухрай. Вона зазначила, що дуже важливо пам’ятати про всі видатні постаті, які творили славну історію 200-річної Львівської політехніки.

Своїми спогадами про Бенціона Йосиповича Швецького поділився директор НДКІ ЕЛВІТ Віктор Ткаченко. Водночас він розповів про сучасну діяльність свого підрозділу, який творчо використовує напрацювання вченого, зокрема у створенні космічних апаратів.

Багаторічний керівник дослідної частини Львівської політехніки доцент Борис Рильніков навів цікавий факт: міністерство енергетики тодішнього СРСР за розробки професора Швецького для підприємств цієї галузі виділило кошти на спорудження IV і V навчальних корпусів університету.

Завідувач кафедри електронно-обчислювальних машин професор Анатолій Мельник, доцент кафедри Вадим Голембо говорили не лише про наукові здобутки Бенціона Швецького, а й про його людські риси – доступність, доброту, чуйне ставлення до своїх колег незалежно від посади, яку вони займали.

на семінарі на семінарі на семінарі на семінарі на семінарі на семінарі