У Національному університеті «Львівська політехніка» відбувся третій ековікенд

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
День здоров’я
Стрижнева ідея цьогорічного заходу, який спільнота Університету, а також небайдужі до екологічних проблем організації провели 26 жовтня, – здорова людина у здоровому середовищі. Відбувся також День здоров’я, на якому популяризували здоровий спосіб життя

Стрижнева ідея цьогорічного заходу, який наукова та студентська спільнота університету, а також небайдужі до екологічних проблем організації провели 26 жовтня, – здорова людина у здоровому середовищі. Саме під час Ековікенду відбувся День здоров’я, на якому популяризували здоровий спосіб життя.

Ековікенд збігся з відзначенням 20-ї річниці Українсько-канадського проєкту, який успішно втілює Львівська політехніка за фінансової підтримки Канадської агенції з міжнародного розвитку (CIDA). До події долучилися учасники Міжнародного центру професійного партнерства «Інтеграція».

Більшість заходів відбулися за участі людей з інвалідністю – як доказ того, що вони можуть провадити повноцінний та активний спосіб життя, вдало реалізовувати свої таланти та розвивати їх.

Більшість подій відбулися у першому навчальному корпусі та коло нього, де працювало п’ять тематичних зон: ярмарок, лекторій, дозвілля, грамотність, простір. Після відкриття усі учасники вирушили на подвір’я, де зробили руханку «Як читати сигнали власного тіла». Дирекція та викладачі ІНЕМу ініціювали висаджування туй коло 4-го навчального корпусу. Таким став їхній цьогорічний внесок у справу захисту довкілля.

У приміщенні корпусу актори театру-студії «Хочу» показали виставу про первинну медичну допомогу. Тим часом деякі фахівці (психолог, дерматолог, дієтолог) проконсультували охочих. У спортзалі академічної гімназії люди на візках продемонстрували свою фізичну активність з баскетболу. А коло першого корпусу інструктори провели майстеркласи з аеробіки та йоги. До них долучилися студенти, активно виконуючи вправи.

У межах Ековікенду було розіграно три безкоштовні місячні абонементи та один сезонний від Громадського прокату велосипедів Nextbike. Для цього довелося завчасу поширити допис про це у фейсбуці, у коментарях позначити друга, який готовий прийти на подію, і прийти на ековікенд, аби отримати приз, розіграний через систему рандом.

Заходи Ековікенду започатковано у Політехніці три роки тому задля поширення та пропагування актуальної природоохоронної інформації.

День здоров’я День здоров’я День здоров’я День здоров’я День здоров’я День здоров’я День здоров’я День здоров’я День здоров’я День здоров’я