У Львівській політехніці відбувся масштабний форум «Публічне управління та інновації»

Tech StartUp School Львівської політехніки
Фото з форуму
  • Публічне управління та інновації – основа розвитку країни?
  • Як молоді долучатися та впливати на прийняття державних рішень?
  • Якими принципами керуватися та на що зважати при прийнятті рішень?
  • Ефективні державні послуги – міф чи реальність?
  • Диджиталізація та цифровізація державних механізмів – основа реформ?

На ці та ще багато інших запитань отримали відповіді учасники форуму «Публічне управління та інновації» у Національному університеті «Львівська політехніка», який було проведено за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Два дні понад 100 учасників, 15 спікерів та менторів ділилися практиками, дискутували про сучасне та майбутнє публічного управління, акцентуючи на:

  • молодіжному розвитку;
  • диджиталізації;
  • антикризовому управлінні;
  • повоєнному відновленню економіки;
  • економіці спільного користування.

У стінах Львівської політехніки об’єдналися державні службовці, представники та лідери територіальних громад, інноватори, реформатори, практики, науковці, майбутні публічні управлінці та міжнародні експерти з метою обміну досвідом і поширення управлінських та інноваційних практик розвитку громад.

Марат Кюрчевський, керівник програм з розвитку місцевого самоврядування і децентралізації влади Агентства США з міжнародного розвитку (USAID): «Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) продовжує підтримувати партнерів у їхньому прагненні просувати інновації як важливий фундамент для відновлення та розвитку України. Місцеве самоврядування з його основним завданням надавати якісні послуги жителям повинне постійно адаптуватися та використовувати інноваційні інструменти, щоб відповідати викликам часу. Через наші проєкти ми надаємо можливості місцевим лідерам реалізувати інноваційні рішення, що розв’язують проблеми війни і будують більш ефективні, прозорі та спрямовані на громадян системи державного управління».

Габріель Абрагам, керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»: «У зв’язку зі складними викликами та постійними трансформаціями в Україні значущість інноваційних підходів в управлінні стає ще більш виразною. Україна, прагнучи до сталого розвитку, соціальної справедливості та подолання соціоекономічних викликів, опиняється на перехресті, де кожна ідея має потенціал глибоко вплинути на її майбутнє. Організований Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» форум «Публічне управління та інновації» надає унікальну можливість нам об’єднатися, навчатися один від одного та досліджувати нові горизонти. Ми маємо можливість почути професіоналів, які успішно принесли позитивні зміни у свої спільноти й імплементували найновіші тенденції інноваційного управління, що формують наше сьогодення».

З вітальним словом виступив Оксен Лісовий, міністр освіти і науки України, який наголосив, що інвестувати в освіту потрібно на всіх рівнях, адже це також й інвестиція у розвиток громад.

«Важливими елементами розвитку публічного управління є інноваційні підходи й залученість громад до вироблення та реалізації рішень. Людиноцентрований підхід має стати панівним та визначальним у розробці, адже він означає перехід від традиційної моделі управління державою, який орієнтований на бюрократію, до підходу, де основа прийняття рішень є за інтересами, потребами та правами громадян», – наголосив Назар Подольчак, керівник Tech StartUp School Львівської політехніки.

Наприкінці форуму учасники через голосування визначили три найкращі практики серед усіх презентованих. Перемогу здобув Євген Удод, перший заступник голови Криворізької міської ради, який поділився кейсом цифрової трансформації у Кривому Розі. Олег Половцев посів друге місце з виступом на тему «15 типових проблем сучасної публічної влади і 15 кроків, як їх подолати», а Дмитро Дубін – третє місце з практикою «Територія безпеки» захисту дітей та дорослих.

Докладніший фоторепортаж – на сторінці Tech StartUp School у соцмережі Фейсбук.

Фото з форуму Фото з форуму Фото з форуму Фото з форуму Фото з форуму