Безпечне та здорове майбутнє праці: у Львівській політехніці відбувся Форум охорони праці

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
Форум охорони праці

У Львівській політехніці 14 травня відбувся Форум охорони праці, приурочений Всесвітньому дню безпеки та гігієни праці. Цьогоріч він проходив під девізом – «Безпечне та здорове майбутнє праці».

– Щорічно 28 квітня відзначають Всесвітній день охорони праці. У Львівській політехніці цей захід уже відбувається вдруге. Важливо, щоб майбутні фахівці ще зі студентської лави знали про безпеку на робочому місці. Цього разу на форумі ми дискутували на тему «Впровадження ризикоорієнтованого підходу у системі безпеки і гігієни праці. Перспективи та актуальні питання». Затребуваність розгляду саме таких питань пов’язана з тим, що відбувається євроінтеграція. А в Європі рівень охорони праці значно вищий, ніж у нас. Тож мусимо їхні вимоги імплементувати в наше законодавство. Варто наголосити, що за результатами кожного форуму створюємо робочу групу, щоб упровадити напрацювання, – розповів начальник служби охорони праці Львівської політехніки Володимир Шепітчак.

Форум став майданчиком для обміну досвідом між експертами, підприємцями, майбутніми працівниками й фахівцями з охорони праці. Мета форуму – привернути увагу суспільства, особливо молоді до важливості питань охорони праці, посилити співпрацю між органами державної влади, роботодавцями, профспілками, керівниками підприємств і працівниками задля формування культури безпеки гігієни праці й впровадження кращих практик у цій царині.

– У межах форуму відбулося урочисте нагородження переможців першого відбіркового туру Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей». А також відбувся інтерактивний семінар та квест «Безпечне і здорове майбутнє праці в наших руках» для молоді. Організатори проведення Львівського форуму з охорони праці – Головне управління Держпраці у Львівській області спільно з Львівською політехнікою за підтримки Львівської обласної державної адміністрації, ДП «Західний ЕТЦ Держпраці», Львівського обласного об’єднання організацій роботодавців, Об’єднання профспілок Львівщини, УВД ФСС України у Львівській області, – додав Володимир Шепітчак.