У Львівській політехніці відбувся представницький міжнародний молодіжний науковий форум «Litteris et Artibus – 2015»

Прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»
на форумі «Litteris et Artibus»

Днями у Національному університеті «Львівська політехніка» відбувся V Міжнародний молодіжний науковий форум «Litteris et Artibus – 2015». Його організаторами виступили Рада молодих учених, колегія і профком студентів та аспірантів Університету, Рада молодих учених при Міністерстві освіти і науки України, Національний студентський союз, Рада молодих учених Варшавської політехніки та польська Фундація молодих вчених. Також партнерами форуму цьогоріч виступила компанія «Plagiat.pl».

Учасників та гостей Форуму, а вони представляли цілу низку іноземних країн, привітав ректор Національного університету «Львівська політехніка» професор Юрій Бобало.

На адресу зібрання молодих науковців надійшли також привітання від голови Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України Лілії Гриневич та народного депутата України Оксани Юринець. Вони висловили подяку молодим науковцям за їх активну участь і напрацювання в науці. Лілія Гриневич, зокрема, наголосила, що мобільність науковців – це шлях до нових відкриттів та звершень, а міждисциплінарність є важливим елементом наукового розвитку.

Основною метою конференції був обмін досвідом та ідеями між молодими науковцями, які представляють різні наукові школи. Про це повідомив відповідальний секретар форуму Олександр Березко.

Форум «Litteris et Artibus – 2015» складався із дев’яти наукових конференцій, різних за тематикою та науковими напрямками. Серед них «Комп’ютерні науки та інженерія», «Геодезія, архітектура та будівництво», «Енергетика та системи керування», «Гуманітарні та соціальні науки», «Інженерна механіка та транспорт», «Економіка та менеджмент», «Хімія та хімічні технології», «Психологія та право», «Екологія та туризм».

Форум дав змогу його учасникам ознайомитися з результатами останніх досліджень своїх ровесників, зауважити найновіші тенденції в різних наукових галузях. Він, безперечно, сприяє залученню студентства до наукової діяльності та стимулює до творчої фахової діяльності молодих науковців.

на форумі «Litteris et Artibus» на форумі «Litteris et Artibus» на форумі «Litteris et Artibus» на форумі «Litteris et Artibus» на форумі «Litteris et Artibus»