У Львівській політехніці відбулася зустріч із випускницею ІППО журналісткою Іриною Цвігун

Анна Зіганшина, Центр комунікацій Львівської політехніки
Ірина Цвігун

В Інституті права, психології та інноваційної освіти традиційними стали зустрічі з успішними випускниками. Цього разу своїм досвідом і першими кроками у професії з майбутніми колегами поділилася журналістка телеканалу «ПравдаТУТ Львів», ведуча програми #MDExpert Ірина Цвігун. Випускниця зазначила, що Львівська політехніка дала їй чимало можливостей для реалізації свого таланту. Зокрема, з першого курсу Ірина працювала журналісткою на телеканалі «НТА».

«Реальність журналістики не така легка, як здається новачкам. Ще на першому курсі я почала працювати на телеканалі «НТА». Там я познайомилася з Оксаною Гнатишин, яка зараз є головною продюсеркою телеканалу «ПравдаТУТ Львів». Цій людині я багато чим завдячую. Саме Оксана Гнатишин дала мені можливість виявити журналістський хист і розвиватися в омріяній професії. У старшій школі я хотіла стати ведучою на телебаченні. Розуміла, що це буде нелегко. Щоб створити свій проєкт, треба дуже багато працювати. Мені пощастило, що продюсерка повірила в мене й допомогла з програмою #MDExpert. Наразі ми записали 237-й випуск. У кожному випуску є три сюжети на різні теми, які стосуються медицини, та чотири короткі новини. Правду кажучи, працювати журналістом набагато легше, ніж лікарем. Я була на нічних і денних змінах разом з медиками, тому знаю, як це. Журналіст має бути готовий до всіх викликів професії. Варто розуміти, що треба буде знімати сюжети як на зіркових подіях, так і на сміттєзвалищах», – розповіла випускниця.

Зустріч випускниці зі студентами-журналістами відбувалася у форматі жвавого діалогу. Передусім політехніків цікавили особливості підготовки сюжетів на телебаченні, нюанси й секрети роботи журналіста. Ірина Цвігун радо поділилася зі спудеями порадами та перевіреними лайфхаками.

«Якщо людина відповідальна, то вона відповідальна в усьому. Це стосується як роботи, так і навчання в університеті. Поєднувати роботу і пари було не так уже й важко. Зазвичай викладачі йшли мені назустріч. Ви можете мати високі бали і працювати на роботі. Головне – не лінуватися. Журналісти мають бути пунктуальні. Цінуйте час інших людей і не спізнюйтеся на зйомки. Важливо попередити спікера, якщо ви приїдете пізніше. Люди охочіше співпрацюють з тими журналістами, яких знають уже багато років. Тому спершу вам треба зарекомендувати себе, заслужити довіру», – наголосила гостя.

Під час заходу в аудиторії панувала тепла, дружня атмосфера. Наприкінці зустрічі Ірина Цвігун висловила вдячність своїй альма-матер, яка подарувала їй незабутні студентські роки. Щиро зичимо нашій випускниці невичерпної енергії та подальших успіхів на журналістській ниві!

Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі